aug 302006
 

Saját készítésű ajándékok a konyhából:
Segítségképpen zárójelbe tettem az elkészítés idejét és tartamát.

Italok
After eight likőr (bármikor, 5 hét) (Rita Kincses konyhája)
Aszaltszilva-likőr (bármikor, 4 nap) (Juc)
Birsalmalikőr (birsalma-szezon, 6 hét) (Juc)
Bailey”s házilag (bármikor, azonnal) (Étel, ital, kicsi Vú)
Csokoládélikőr (bármikor, azonnal) (Étel, ital, kicsi Vú)
Eperlikőr (június, 4 hét) (Domestic Goddess)
Eperlimes (eperszezon, azonnal) (Dalla cucina)
Fügebor, majdnem likőr (fügeszezon, 7 hét) (Gigi a konyhában)
Fügebor (fügeszezon, 6-hét) (Indexfórum)
Fügelikőr (fügeszezon, 5 hónap) (Étel, ital, kicsi Vú)
Fűszeres-mézes gyógylikőr (bármikor, 5 hét) (Rita kincses konyhája)
Gyógylikőr, fűszeres-mézes (bármikor, 4 hét) (A közös konyhakert)
Kakaós mokkalikőr (bármikor, azonnal) (Gabojsza, Chili&Vanília nyomán)
Limoncello – olasz citromlikőr (bármikor, 4 hét) (Dalla cucina) TIPP !
Limoncello – citromlikőr ((bármikor, 4 hét) (A bűvös szakács) TIPP !
Limoncello (bármikor, 4 hét) (Dolce Vita) TIPP !
Málnalikőr (málnaszezon, 6 hét) (Chili&Vanília)
Narancslikőr (bármikor, 4 hét) (Zsuzsi főz)
Narancslikőr (bármikor, 1 hét) (A közös konyhakert)
Rumos kávélikőr (Gabojsza)
Szerelembor, vörösborlilőr (bármikor, 2 hét) (Boszorkánykonyha)
Tojáslikőr, vagy rum egg-nog (bármikor, nagyon gyors) (Dalla cucina)
Zsályalikőr grappával (bármikor, 4 hét) (Dalla cucina)

Fűszerek, és egyéb száraz keverékek
Brownie-mix (sütemény keverék) (Édes élet, cukor nélkül)
Cajun-fűszerkeverék (Dalla cucina) TIPP !
Cajun-fűszerkeverék (Narancskonyha)
Cajun-fűszerkeverék (Zsófi foodblogja)
Édes fűszerkeverékek (Chilii&csoki)
Forralt bor fűszerkeverék (Dalla cucina)
Indiai fűszertea keverék (Dalla cucina)
Kínai ötfűszerkeverék (Chilii&csoki)
“Maggi” – Ételízesítő házilag (Dalla cucina) TIPP !
Masala Chai fűszerkeverék (Orient Express)
Mézeskalács-fűszerkeverék (Dalla cucina)
Quatre-épices fűszerkeverék (Dalla cucina)
Provence-i fűszerkeverék (Domestic Goddess) TIPP !
Pirított, ropogós müzli (Chili&Vanília)
Vanília kivonat, házilag (Chili&Vanília)

Sós ízesítők, mártások, chutney-k, krémek
Alma-paradicsom chutney (paradicsom-szezon) (Dalit)
Amlou (marokkói mandulakrém argánolajjal) (Zsófi foodblogja) TIPP !
Amlou beldi (marokkói mandulakrém argánolajjal) (Dalla cucina) TIPP !
Articsókakrém zöldfűszerekkel (bármikor) (Rossamela)
Áfonyás mangóchutney (Orient Express)
Áfonyachutney (áfonya-szezon) (Domestic Goddess)
Balzsamecetkrém házilag (Crema di Balsamico) (Dalla cucina) TIPP !
Bazsalikomos-fokhagymás pácolt sajt (Gabojsza)
Bazsalikomos paradicsomszósz (Kifőzde)
Chilis ribizlizselé (Orient Express)
Ecetes hering (Velvet gasztro)
Ételízesítő házilag (Dalla cucina)
Fetasajt fűszeres olívaolajban (Pirikenagyi)
Fűszeres birsalma-vörösáfonya-chutney (birsalma-szezon) (Chili&Vanília)
Hagymalekvár (A bűvös szakács)
Hagymalekvár áfonyával (Chili&Vanília)
Hagymalekvár olajjal és lilahagymával (Tintaleves)
Hagymalekvár fűszeresen, dióval, mazsolával (bármikor, azonnal) (Velvet gasztro)
Medvehagymás olívaolaj, medvehagymás pesto (Dalla cucina)
Olajban eltett fűszeres fetakockák (bármikor, 1 hét) (Domestic Goddess)
Mangó chutney, nyersen (Orient Express)
Paradicsomos chutney almával és paprikával (bármikor, azonnal) (Zsófi foodblogja)
Pácolt fetasajt
(Piszke)
Pácolt fokhagyma (bármikor, 1 hét) (Domestic Goddess) TIPP !
Szárított paradicsom, bazsalikomos paradicsomszósz (paradicsom-szezon) (Dolce Vita) TIPP !
Szárított paradicsom, házilag (paradicsom-szezon) (Chili&Vanília) TIPP !
Szilvachutney (szilvaszezon) (Áfonyás borjú)
Szilvás-kókuszos chutney (szilvaszezon) (Lila Füge)
Thai édes chiliszósz (Lilahangya) TIPP !
Thai pirított chilipaszta (Orient Express)
Thai piros currypaszta (Orient Express)
Zakuszka és babos zakuszka (Gabojsza)
Zöld paradicsom-chutney (Orient Express)

Lekvárok, dzsemek, gyümölcsök tartósítva

Almazselé almabalzsammal és Calvados-szal (Dalla cucina)
Aszalt gyümölcskompót whiskyvel (Dalla cucina)
Eperlekvár csokoládéval, marcipánnal (eperszezon) (Dalla cucina)
Eperlekvár zöldborssal és konyakkal (Dalla cucina)
Eperdzsem zöld- és rózsaborssal (Ízbolygó)
Gyömbéres ananászlekvár szárzellerrel (Dalla cucina)
Kandírozott kumquat (Chili&Vanília)
Kékszőlő dzsem lime-mal (szőlő-szerzon) (Lilahangya) TIPP !
Málnadzsem barackkal (Ízbolygó)
Narancslekvár, békebeli (Sablonos blog)
Narancslekvár, fűszeresen (Mókusmaszat)
Narancslekvár rumos mazsolával (Taverna)
Narancsos-mandarinos mentás lekvár (Dolce vita)
Őszibaracklekvár gyömbérrel, fahéjjal és Camparival (Ízbolygó)
Rebarbarás-rumos eperlekvár (rebarbara-, eperszezon) (Gourmandula)
Sárgabaracklekvár csokoládéval (Ízbolygó)
Sárgabaracklekvár mandulával és sherryvel (Ízbolygó)
Sárgabaracklekvár fehércsokival és rummal (Ízbolygó)
Sárgabaracklekvár Grand Marnier-val (Ízbolygó)
Sárgabaracklekvár mézzel, vaníliával (Ízbolygó)
Szilva-őszibaracklekvár fahéjjal és rozmaringgal (Ízbolygó)

Vegyes ötletek, snack-ek
Birsalmasajt 1. (birsalma-szezon, 1 hét) (Chili&Vanília) TIPP !
Birsalmasajt 2. (birsalma-szezon, 1 hét) (Chili&Vanília)
Birsalmasajt (birsalma-szezon, 1-2 hét) (Chilii&csoki)
Birsalmasajt (birsalma-szezon, 1-hét) (Lila Füge)
Birsalmasajt (birsalma-szezon, 1-hét) (Juc)
Burgonyachips házilag (Chili&Vanília)
Mézes-diós fokhagyma (bármikor, 4-hét) (Velvet gasztro)
Sós karamell (Chili&Vanília) TIPP !
S.O.S. ajándékötletek a konyhából (Chilii&csoki)
Kandírozott gyömbér (Macikonyha) TIPP !

Gyümölcsök, egyebek alkoholban eltéve
Mandarin Grand Marnier-szirupban (bármikor, 1 hét) (Domestic Goddess)
Mazsola grappában (bármikor, 4 hét) (Dalla cucina)
Rumos meggy (bármikor, 4 hét) (Lilahangya)
Rumtopf (júniustól, végén legalább 4 hét) (Dalla cucina)
Törkölypálinkás sajtkrém (Velvet gasztro)

Aprósütemények, kekszek sósan

Borsos fonat (Mirelle)
Kéksajtos keksz (Ízbolygó)
Medvehagymás perec (Ízbolygó)
Sós stangli parmezánnal (Ízbolygó)
Sós stangli sajttal (Gabojsza)
Sós stangli sajttal és tejföllel (Fakanál)
Újévi sós malackák (Katakonyha) TIPP !
< br />Csokoládés pralinék, bonbonok
t3v trüffeliskolája (A főzés tudománya) TIPP !
Aszalt sárgabarackos-mogyorós gombóc (Piszke) TIPP !
Aszalt sárgabarackos-diós-konyakos gombóc – update (Piszke)
Aszalt szilva kávés csokoládékrémmel töltve, narancsos csokimázban (Juc)
Aszalt szilva kávés csokoládékrémmel töltve, narancsos csokimázban Grand-Marnier-vel (Ízbolygó)
Aszalt szilva marcipánnal töltve, csokimázban (Vajaspánkó)
Aszalt szilva vörösborban, csokoládéburokban (A főzés tudománya)
Bounty-gombóc (Csak a puffin…)
Chilis bonbon narancskivonattal (Gourmandula)
Csokoládés-marcipános bonbon (Colors in the kitchen)
Csokoládés trüffelek (Chilii&csoki)
Csokoládészalámi-golyóbisok (Dalla cucina)
Epres-fehércsokis trüffelkocka (Piszke)
Fehércsoki bomba (Gabojsza)
Fehér trüffel (A főzés tudománya)
Gyömbéres csokoládé, narancsos csokoládé házilag (Dolce vita)
Gyömbéres és fügelikőrös trüffel (Étel, ital, kicsi Vú)
Gyömbéres trüffel (Dolce vita)
Jeges-mentás fehércsokoládé-praliné (Dalla cucina)
Kávékrémes csokikosárkák (A főzés tudománya)
Konyakmeggy és amorella (A főzés tudománya)
Konyakmeggyes bonbon (Ízbolygó)
Magic bonbon (Csak a puffin…)
Mandulás-tejcsokis trüffel (A főzés tudománya)
Marcipánpraliné grillázsos marcipánnal töltve (Macikonyha)
Mentás-avokádós bonbon (Colors in the kitchen)
Mentás-csokis karamell (Ízbolygó)
Mentás-fehércsokis trüffel (Kerek csokoládé)
Mogyorós-fahéjas canache (Ízbolygó)
Mozart-golyók (Macikonyha)
Narancsos-csokoládés trüffel (Fűszerkert)
Narancsos trüffel, gyorsanl (A főzés tudománya)
Narancsos trüffel (A név kötelez)
Pálcikás forró csokoládé (Kalinka-PartizánOrsi)
Rumgolyó mandulával (Macikonyha)
Sós csokoládé (Dalla cucina)
Szaloncukor (A név kötelez)
Szaloncukor (Dolce vita)
Szaloncukor kókuszosan (A név kötelez)
Szaloncukor marcipánnal (Dolce vita)
Szaloncukor málnazselével
(Ízbolygó)
Szaloncukor zselés narancshéjas-gránátalmával (Ízbolygó) TIPP !
Szaloncukor narancsos, cukormentesen
(GourmandLizard)
Szaloncukor tejszínes karamellel (Piszke)
Tripla csokis trüffel (Domestic Goddess)
Trüffel (Hajnal konyhája)
Trüffel Créme de Cassis ízesítésű mustárral (Macikonyha)
Trüffel “Grand Marnier” (Ízbolygó)
Trüffel kókuszosan, cukor nélkül (Cukroskata)
Trüffel mézzel és zöldcitrommal (Csak a puffin…)
Trüffel narancsosan, cukor nélkül (Cukroskata)
Vaníliás trüffel (Gourmandula)
Zserbógombócok (Csak a puffin…)

Ági golyói (gesztenyés, barackos, kókuszos, trüffel) (Ági főz)
Bonbonok, vegyesen (Lilahangya)
Bonbonok és trüffelek (56 recept) (Kissfőzde)

Egyéb pralinék
Kókuszos golyó (Étel, ital, kicsi Vú)
Marcipános-barackos konfekt (Ízbolygó)
Marcipánnal töltött datolya sütés nélkül (Macikonyha)
Raffaello (Ízbolygó)

Aprósütemények, kekszek
Áfonyás-csokis karácsonyi keksz (Ízbolygó)
Cantuccini (Ízbolygó)
Cantuccini mogyoróval (Ízbolygó)
Chocolate chips cookies (Csokoládédarabos keksz) (Pákosztos Mille)
Chocolate cookies (Csokoládés keksz) (Pákosztos Mille)
Chocolate cookies (Csokoládés keksz) (Csak a puffin…) TIPP !
Csokis-gyömbéres tallérok (Macikonyha)
Diós-marcipános golyók (Dalla cucina)
Diós sarok zöldcitromlekvárral (Ízbolygó)
Duplacsokis cookie (Étel, ital, kicsi Vú)
Nürnbergi mézes puszedli – Elisenlebkuchen (Macikonyha)
Fahéjas csillagok
(Étel, ital, kicsi Vú)
Fahéjas linzerkarika narancskrémmel (Chili&Vanília)
Fahéjas tallérok dióval és marcipánnal (Fakanál)
Fűszeres mézes puszedli (Dalla cucina)
Gyömbér-sherry kekszek
(Macikonyha)
Gyömbéres keksz (Pákosztos Mille)
Hokey Pokey-karamell (Hedonism)
Karamell-keksz (Domestic Goddess)
Keserűcsokoládés korong (Chili&Vanília)
Levendulás keksz (Piszke) TIPP !
Marylandi csokis kekszek (Domestic Goddess)
Mézes puszedli mézzel és liszttel (Sütis néne)
Mogyoróvajas keksz (Peanutbutter cookies) (Pákosztos Mille)
Mogyorós teasütemény (Ízbolygó)
Mokkacsiga (Juc)
Omlós keksz barnított vajjal (Ízbolygó)
Panforte (sienai fűszeres-mézes sütemény) (Rossa mela)
Panpepato – umbriai borsos kenyér (Dolce vita)
Pepparkakor, svéd karácsonyi keksz (Csak a puffin…)
Puha mézes puszedli (Chilii&csoki)
Rugelach – barackos-diós kifli (Chili&Vanília)
Sablés viennois (Ízbolygó)
Sablés diamant vaníliával (Ízbolygó)
Sablés viennois kakaóval (Étel, ital, kicsi Vú)
Sablés viennois citrusokkal (Max konyhája)
Szezámmagos karamell-lapok (Piszke)
Zabpelyhes tallérok (Chilii&csoki)
Vajkaramellás bonbonok (update) (Ízbolygó)
Vajkaramellás szivecskék (Ízbolygó)

Ana kekszei, gyűjtemény (Hedonism)
Cookie aprósüteményei, gyűjtemény (Cookie)
Dalla cucina aprósüteményei gyűjtemény (Dalla cucina)
Okostojás t3v kekszei gyűjtemény (A főzés tudománya)
Pamina karácsonyi gyűjteménye (61 recept) (Taverna)
Illetve ezenkívül még minden, amit aprósütemény vagy keksz címszó alatt kidobnak a keresők:-)

Kekszek egészségesen
Gyömbéres-melaszos keksz (Sajtkukac)
Müszliszelet aszalt gyümölcsökkel (Ízbolygó)
Müszliszelet gazdagon (Ahogy eszik, úgy puffad)
Ropogós csokihalmocskák sütés nélkül (Macikonyha)
Zabpelyhes-mogyorós keksz (Csak a puffin…)
Zabpelyhes keksz aszalt szilvával és dióval (Ízbolygó)
Zabpelyhes keksz aszalt sárgabarackkal (Ízbolygó)
Zabpelyhes keksz aszalt szilvával (Ízbolygó)
Zabpelyhes keksz vörösáfonyával (Ízbolygó)
Zabpelyhes cookie I. (Pákosztos Millie)
Zabpelyhes cookie II. (Pákosztos Millie)

Főzőtanfolyamok, -bemutatók, tematikus vacsorák

Chefparade Főzőiskola – 

További főzőtanfolyamok a Culinaris Ízakadémia-nál

Last-minute ajándékok gasztrobolondoknak (Chili&Vanília)

 Posted by at 22:50

  54 hozzászólás to “Gasztroajándékok”

  1. Drága Mamma, Te előző éltedben nem szorgalmas méhecske voltál? Köszönjük a hasznos gyűjteményeket!

  2. Látom ezek itt blogos receptek, de azért küldök egy linket egy házi likőrös receptgyűjteményről is:
    http://receptmania.hu/index.php?option=com_joomap&Itemid=58

  3. Hogy mi voltam az előzőben, azt nem tudom, Juc, de hogy mi lennék szívesen a következőben, azt igen!!:-D:-D

    köszönöm az oldalt, sok jó ötlet van benne, de ide sajnos csak így tudom betenni. A blogokból gyűjtöm a linkeket azokban a témákban, ami érdekel és ebben is el vagyok maradva…

  4. És mi lennél a következőben szívesen??
    Mert most ebben ezt nagyon ügyesen összeszedted a sok jó ötletet, szerintem ezt a szedegetős dolgot tartsd meg magadnál!:))

    És akkor téged is faggatlak. Nagyon szeretnék otthon friss tésztát készíteni. Körülnéztem, de nem találok géperejű tésztagyártót. A Kitchen Aidnek van tésztafeltétje, de csak cérna-és szélesmetéltet gyárt. A kézihez meg nyápic vagyok. Van esetleg valami ötleted?

  5. :-D Ezt Juc kérdezte:-)))
    Amúgy szívesen elfogadok némi-nemű segítséget a kigyűjtésekhez, a többihez is:-)))

    Nem vagy Te a kézihez nyápic, Cserke! Én is 36-os gatyát hordok, mégis bírom:-))) (Vagy csak álmodtam?)
    Van házi gépi tésztagép is, de az alap úgy 250 juró körül van. Persze mindenfajta tárcsa az olyan pastákhoz, amit kézzel nemigen lehet megcsinálni. Folytassam???

  6. Hé, nem kikerülni a kérdést!! :))
    Úgy értettem, hogy a következő életedben tartsd meg tulajdonságként ezt a jó kis rendszerezős beállítottságod:))

    Nem méretileg nem megy, hajh, ha én még beleférnék a 36-osba….!!, hanem az ízületeim vacakok, tegnap megint tettem egy próbát, de elhullottam a harcban.
    Hát, nem mondom, hogy olcsó, de a kísértés erős, az ára dacára. Kicsit körülnéztem külföldi oldalakon is, van elég sokféle, csak itthoni forrást nem találtam.

  7. Jééééé, ha ezt tudom, hogy Te ezt itt már gyűjtöd, akkor én bele sem kezdek. Érdekes, de erre nem találtam rá, amikor az oldalakon keresgéltem… Talán azért nem, mert a cimkék között kerestem, ez a poszt pedig nincs becimkézve… No mindegy, sajnálom. :S

  8. Én is sajnálom, Kismacs, igaz, én magam nem verem a hírt a gyűjteményeknek:-) Talán rosszul teszem:-(
    Nem postokban vannak, hanem a linkoldalon, talán ezért nehezebb rájuk találni. Azokat a témákat gyűjtögetem, amik érdekelnek, mint például ez is.
    Természetesen használd nyugodtan, azért van, én is benézek ám Hozzád!:-)

  9. Bénaság volt, hogy elkerülte a figyelmemet, tényleg elég vacakul jött ki, bocsánat érte. :(( Most már látom, hogy van egy “Receptgyűjtemények” rész, de eddig a ‘gasztroajándékok’ címkék között kutattam, az pedig nem adta ki. Ami törpént, megtörtént, de igyekszem jóvátenni.

  10. Nagyon köszönöm én is ezt a gyűjteményt, nagy hasznát fogom venni. Bár blog-témában én még csak kezdő vagyok, én is felraktam egy bonbongyűjteményt, amiből karácsonykor szoktam mazsolázgatni. Ha van kedved, nézd meg :)

  11. csak egy ötlet csomagolásra: nekem tavaly komoly fejtörést okozott a csomagolás, mert sehol sem találtam olyan átlátszó celofán tasakokat amilyeneket elképzeltem pl. az aprósütiknek. mindenütt csak mikulás zsákot találtam. erre most benézek a nálunk újonan nyílt Müller drogériába, és láss csodát több méretben is van ilyen kis “talpas” celofán zacsi! 10db/csomagban kapható, én a kicsiből vettem (bonbonoknak)200-Ft/csomag és egy közepeset 300-Ft/csomag áron (kekszeknek, aprósütiknek) és naggyon örültem neki. :)

  12. @Kismacs, levél ment.
    @Marcsi, benéztem Hozzád, és fel is vettem a listába, mazsolázzon más is belőle! Bár őszintén szólva itt a kipróbált, letesztelt, képpel ellátott, igényes recepteket szeretném összegyűjteni, de remélem, hogy ezekből más is alkot majd:-))))
    @chilii, ez jó ötlet, nekem is mindig gond a csomagolás!! A sütiket egyszerűen egy csinos, mindenhol kapható kis bádogdobozba teszem (nekem is már annyi van itthon, szintén ajándékba kaptuk:-), az üveget csak masnival kötöm össze, hisz a tartalom a fontos, vagy nem?:-)) Ha már annyi jóféle nedü van benne:-)

  13. Chilii, köszi ezt az ötletet!!! Nagyon jó, hogy beírtad, ugyanis tavaly én is halálra kerestem azokat a kis tasakokat.
    Mamma, szuper ez a gyűjtemény, köszönet érte.

  14. Mamma, köszönöm!

  15. Kedves Mamma!

    Köszönöm, hogy felvettél a gyűjteményedbe a narancslikőrrel. Dolce Vita szerint “aranciello”. Jó kis név, nemde?

  16. Chilii, elárulod, hogy hol van ez a bizonyos Müller drogéria? Én még nem botlottam üzletükbe és a neten is hiába kerestem!

  17. Kismacs, igaz nem engem kérdeztél, de én úgy tudom, 4 Müller drogéria van már az országban. Az egyik a Ferihegyi reptérnél, ahol most nyitották meg a bevásárlóközpontot, a többi hármat nem tudom.
    (Egyébként szerintem nagyon jó).

  18. Szia!

    Szerintem ez is belefér a gasztroajándék témába:
    http://gigiakonyhaban.freeblog.hu/archives/2007/07/18/Fugebor/
    és talán még el is készíthető, mivel mifelénk még érik a füge :-).

  19. szia Mamma!
    Az jutott eszembe, hogy talán a pepparkakor is jó lehet gasztroajándéknak, nekem nagyon bevált a recept. De ha nem fér fel a listára, az sem baj:) http://csakapuffin.blogspot.com/2007/06/vkf-pepperkakor-s-mzes-gymbrfagylalt.html

  20. Lekvároskukta, köszi!! Remélem Chilii is megmondja a maga beszerzési helyét, mert a reptér nem kimondottan esik útba, bár a kényszer nagy úr… :)

  21. Szia,

    hát ez nagyon jó, ez az összesítés!!! Részt akarok venni a helyi karácsonyi vásárba, és ötleteket gyűjtök mit lehetne, azt hiszem innét sikerülni fog!!! Köszi!!!

  22. Kismacs: én azt hittem, hogy mivel mi itt a világ végén vagyunk, csak nekem volt új a Müller. Nálunk egy bevásárló izében nyílt: http://www.stop.shop.hu/index.php?menu=98&lang=HU

  23. Azta! Chilii én nem is tudtam, hogy miskolci vagy… Akkor marad a reptér… ;))

  24. Igaz egy kicsit későn jön az info, de már 5 müller van az országban:
    Miskolcon kettő (egy a tesconál északon, másik délen a cora mellett), Mosonmagyaróvár, Bp Ferihegy (Vecsés), Zalaegerszeg. Idén még Baja, Debrecen, Sopron, Békéscsaba, Tatabánya, és talán Hódmező fog nyilni, de az utolsóban nem vagyok biztos. :) A többit majd meglátjátok! Lesz elég sok helyen, de egyelőre ennyit!
    További szép napot!

  25. Én is feltettem egyet: piszke.blogspot.com/2007/10/pcolt-feta-sajt-gasztroajndk-tlet.html És lesz még néhány, de most látom hogy majdnem DG pácolt fetája, de mégse.

  26. Mamma, elírtad! (Kakós mokkalikőr)
    És úgy lenne tisztességes, ha a zárójelben nem csak az én nevem szerepelne, hanem Chili&Vaniliáé is, elvégre tőle van a recept, még ha jól el is dugta:-)

  27. Köszönet érte, egy álom vált valóra!

  28. Kedves Mamma,
    újabb gasztroajándék ötletek nálam:
    http://gabojszakonyhaja. blogspot.com/2007/11/csoki-imdknak.html
    http://gabojszakonyhaja. blogspot.com/2007/10/zakuszka.html
    http://gabojszakonyhaja. blogspot.com/2007/06/bazsalikomos-fokhagyms- pcolt-sajt.html

  29. Ez is jó ajándéknak tűnik. Olyan barátnőknek szánom, akik szeretnének sütni valamit, de nem tudják rászánni magukat.
    http://cukroskata.blogspot.com/2007/11/ajndk-brownie-mix.html

  30. Kata, email ment!

  31. Mamma, lefordítottam a Brownie receptet. ha valakinek segítség kell a kis receptkártya kitöltéséhez, írjon és segítek.

  32. Elküldeném az irreálisan hosszú linkemet a kávés csokoládékrémmel töltött aszalt szilváról. (Egyébként tényleg ajándékba ment.)
    http://juc.freeblog.hu/archives/2007/12/11/VKF_XI_No2_palyamu_Kaves_csokoladekremmel_toltott_aszalt_szilva_narancsos_csokolademazban/

  33. szia Mamma! A “trüffeliskola” posztba összegyűjtöttem az összes eddigi receptemet, szóval, ha gondolod, elég egyetlen link, és mondjuk zárójelben a felsorolás, hogy milyenek vannak nálam.

    A pandoro pedig nem fog kifogni rajtam!

  34. Be is teszem őket így, hát ez tényleg jó ötlet:-))
    A pandoro rajtam sem fogott ki, olyannyira, hogy meg is sütöttem:-))), persze nekem NINCS pandoro formám! Kiváncsi vagyok Kegyed alkotására!:-)))

  35. Felvennéd ezt is? Pálcikás forró csokoládé névre hallgat. Köszönöm!
    http://kalinka.blogol.hu/?perm=1347699

  36. boldog vagyok, hogy rátaláltam erre az oldalra..köszönet érte..és egy ötlet..bár sajna nem tőlem,hanem Stahl-tól..KRÉMSAJT ajándékba..3nap alatt megvan. Bár szerintem-ahogy én elkészítettem-nem is sajt, mert lágyabb,hanem sajtkrém.A LÉNYEG,HOGY FINOM, EGYSZERŰ, NEM MUNKÁS,HAMAR KÉSZ!Az eredeti benne van valamelyik könyvében..már nem is tudom melyikben. Próbáljátok ki..

  37. Hol lehet beszerezni Holland csokoládéport vagy mivel helyettesíthető ??

  38. Helyettesíteni bármilyen kakaóporral tudod, de pralinékhoz (meg egyébként is) érdemes nagyon jó minőségűt venni. Pl.
    Keserédes csokibolt: http://href.hu/x/4n3l
    Jancsi és Juliska: http://href.hu/x/4n3n

    Egyéb konkrét helynek még utána kell néznem:-))

  39. Köszönöm a választ, egyébként az After eight likőrhöz keresem.

  40. Van ötletetek,hogy a fent leírt likőrökhöz hol lehet megfizethető árú (200 Ft körüli) üveget kapni? Minden karácsonykor ez a problémám…

  41. Orsi, a probléma ismerős.
    Én régen időben gyűjtöttem az üvegeket, leáztattam, rendbetettem őket, így volt mindig.
    Pl. a Vomfass-nál nagyon sok üveget lehet kapni, még dugót is adnak hozzá, de nem az olcsó kategória.
    http://href.hu/x/7fts
    Illetve a kék-sárgában is van néhány üveg, vagy nézd meg kisebb konyhafelszerelési boltokban, talán ott is van.

  42. SOS! Van egy csodas, nem kemenyedo mezes receptem, amit evek ota hasznalok. A hozzavalok kozul a SZALALKALIT HELYETTESITHETEM? SZODABIKARBONAVAL Ha valaki tudja a valaszt, kerem irjon surgosen a judit.somogyi@gmail.com cimre.Elore is koszonom!

  43. Szerintem igen, ha azonnal kisütöd a tésztát, és nem hagyod pihenni. De a mézeseknél sajnos tényleg hasznosabb a szalalkáli.

  44. Koszonom!

  45. Es halabol egy oldalajanlo: jeindia.hu Jozan esszel Indiarol. Ez egy tartalmas es erdekes oldal az indiai kultura kedveloinek, erdeklodoknek egyarant, kulon receptgyujtemennyel, amely az indiai konyha alapjaiba vezet be rendkivul kedvesen. Kezdoknek is ajanlom, mivel a kekkel jelzett etelek, fuszerek rovig leirasaval segitenek eligazodni a rejtelyes nevek kozott;Tehat aki meg akarja tudni mi az acsar, barfi, parparh vagy szambar gasztrokalandra fel!

  46. Köszönöm!:-)
    A Jéindia már kezdettől fogva ott van az Orient Express blogunk linklistáján, többször be is linkeltem különböző receptek kapcsán, valóban remek, mi is gyakran olvasgatjuk és okosodunk belőle!:-)

  47. Fűszeres tőzegáfonya likőr:
    Hozzávalók: 100g.aszalt tőzegáfonya, 50g.aszalt szilva, 125g.cukor, 1 egész fahéj darabonként, 1 evőkanál borókabogyó (juniper berries) törve, 1 narancs, 7 dl.vodka
    Ezt egy ír újságban találtam, még nem próbáltam ki, de ki fogom! Tervem szerint a cukrot mézzel fogom helyettesíteni…

  48. Ez nagyon jól hangzik, érdemes lenne kipróbálni. Egy fűszeres, zamatos likőrre tippelek, amit hetekig kell érlelni.

  49. Ez egy karácsonyi izesítésű likőr…én is most fogom kipróbálni…..
    Makes a 350ml bottle
    Prepare in 20 minutes and marinate for 2 weeks

    INGREDIENTS
    Zest and juice of 1 large orange
    300g plump Californian raisins
    200g light muscovado sugar
    1 tsp mixed spice
    150g dried cranberries
    350ml bottle vodka
    METHOD

    How to make spiced fruit vodka
    1. Put all the ingredients into a large Kilner jar, secure tightly and shake well. Leave for two weeks to allow the flavours to develop. Strain through a very fine sieve into a jug, then pour into a bottle. Decorate the bottle with a label and a ribbon.

    2. To give as a gift, wrap the bottle and 2 shot glasses in coloured cellophane and tie with a bow. Keeps for 1 month.

  50. Ajánlom felvételre a bonbonok, trüffelek közé:
    Hógolyó – Lime-os-kókuszos fehércsokitrüffel
    Isteni… nem saját recept ezen az oldalon találtam: http://www.nosalty.hu/hogolyo_-_lime-os-kokuszos_fehercsokitruffel_recept_24477

  51. Köszönö, fel is veszem:)

  52. Kérlek, segítsetek! 2 napja elkészítettem a medvehagyma pestot, amit itt az egyik oldalon találtam. Most meg csordogál az olaj az üvegek oldalán. Mit rontottam el, és hogyan tudnám helyrehozni, hogy ne kelljen kidobni 3 napi munkám gyümölcsét???

    http://dallacucina.freeblog.hu/archives/2008/04/12/Medvehagyma_az_utokor_szamara/

  53. Közben megoldódott a probléma, Menkeccsel rájöttünk.
    Az üveget nem szabad teljesen teleönteni, néha túlfut az olaj.

  54. Köszönet ezért a csodás link-gyűjteményért!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.