aug 302006
 

Alapok
Karamellművészet (Karamellművészet)
Karamellről általában (Aubergine)
Óh, karamella! (Nők Lapja Café)

Krémek
Egyszerű karamellkrém (Aubergine)
Főzött karamellkrém (Aubergine)

Öntetek, mártások
Almás morzsa karamellmártással (Dalla cucina)
Karamellöntet (Aubergine)
Karamellás öntet (Nők Lapja Café)
Karamellmártás (No Salty)
Limefagylalt karamell öntettel (Hedonism)

Krémes édességek
Ananász karamellszósszal, fűszeresen (Fakanál)
Borított karamellöntetes puding (Crème Caramel) (Chili&Vanilia)
Citromos tejberizs karamellkéreggel (Étel, ital, kicsi Vú)
Crème brûlée (Étel, ital, kicsi Vú)
Crème Caramel (Receptblog)
Karamelles-vaníliás sültpuding (Crème Caramel) (desszert.eu)
Karamellizált rizspuding málnával (Lila Füge)
Karamellpuding (Lila Füge)
Retro karamellpuding (Chili&Vanilia, tejben-vajban)
Szilvás panna cotta karamellöntettel (Guba és Karamell)
Tejkaramella-puding (Nők Lapja Café)
Sült vaníliakrém karamellel (alias Crème Caramel) (Nők Lapja Café)

Sütemények
Almás upside down egyszemélyes sütemény (Lila Füge)
Dobostorta trüffelkrémmel (Aubergine)
Karamellás keksz (Nők Lapja Café)
Karamelles rizstortácska (Lilahangya)
Karamelltorta folyékony aranyból (Grenadine)
Kivis-karamellás minifánk (Cseresznyekert)
Sóskaramellás diós lepény (Salted-Butter Caramel Walnut Pie) (Lila Füge)
Snickers-szelet (Pocblog)

Felfújtak
Karamellfelfújt (Aubergine)

Fagylaltok
Karamellfagylalt (Aubergine)
Karamellfagylalt (Chili&Vanilia)
Karamellfagylalt (Tutireceptek)
Karamellfagylalt (Nosalty)
Karamell sörbet (Lilahangya)
Limefagylalt karamell öntettel (Hedonism)
Vajkaramella fagylalt (tej, tejszín, tojásságája) (Hedonism)

Édes snack-ek
Grillázs (Aubergine)
Grillázs (A főzés tudománya)
Karamell cukorkák (Aubergine)
Sós vajkaramella (Chili&Vanilia)

Italok
Narancsos forralt bor (Dalla cucina)

Könyvek
Karamellkönyv (Sőregi Tortadíszítés)
Trish Deseine: Du caramel plein la bouche (FR/EN/DE)

 Posted by at 23:20

  3 hozzászólás to “Karamell receptek”

  1. Sziasztok !
    Mindenki aranyos aki receptet hagy masoknak !
    Kellemetlenul erzem magam hogy szollok ezert : KONYORGOK
    SOHA ne tegyetek IDEGEN kaja dolgokat a receptek kozze, hiszen mi akik tengeren tul elunk mar a fejunkon jon ki az ITTENI SHIT FOOD (NO FOOD) mi magyarok IRTO buszkek lehetunk a konyhankra. Hiszen NEM CSAK FINOM : Mi “magyarok” tenyleg KULTURALTAN talalunk es eszunk is !
    Izlesesen es ez NEM vicc ! OTHON kis szegeny hazamban meg lett tiltva hogy telefonaljak a rokonoknak, bartoknak CSAK “josz mikor tudsz” ! Mi tortent ? Mindenhol civilizaltan talaltam az etkezest OTHON IS es ITT is a magyarokat, engem bele ertve ! NE beszeljunk a KAJAROL, finom is es estetique is meg volt ! NINCS SOK RECEPTEM othonrol, azert jovok az internetre NEM mufin-zni meg mindenfele puppy chow felesegeket HANEM az a tenyleg IGAZI finom es izleses MAGYAR KAJAT szeretnem osze gyujteni ! NE mergelodjetek, NEM gonoszsagbol mondtam, CSAK igy szeretnek segiteni a sok kint elo honfitarsamon es magamon is !! LEGYETEK buszkek inkab arra ami van nektek, mert van mire ! A MAGYARNAK egy KINCS VAN a keze kozzot NEM lenne szabad elveszteni !!

  2. Drága Zita, értem én mit szeretnél, de biztos vagyok benne, ha körülnézel a kedves magyar gasztroblogolók (gasztro.blog.hu) között rengeteg teljesen magyar receptet találsz, és abban is, ha bárkihez konkrét kérdéssel fordulsz, legjobb tudása szerint segít.
    Nekem viszont, mint Magyarországon élő magyarnak nagy öröm, ha valaki olyan ad tanácsot, aki igazán jól ismeri például az általam igen tisztelt olasz konyhát.
    És nem gondolom, hogy Mamma receptjeit a legkisebb kifogás is érheti, mindig hibátlan alapanyagokból, remek konyhatechnikával készített ételeket oszt meg velünk. Kultúráltan, ízlésesen és fantáziadúsan. Amelyekkel a tengerentúlon (és persze itthon is) bátran léphetünk szeretteink elé. (már persze ha vagyunk annyira ügyesek, mint Mamma:)

  3. Kedves Mamma!

    Talán nem veszed zokon, hogy felhívom figyelmedet egy karamelles süteményre (Snickers néven szerepel), amit egyik blogolós társad (pocblog)oldalán találtam.
    Olvasás alapján nagyon megtetszett, kipróbáltam, azóta már többször megcsináltam és nagyon különlegesnek találtuk.
    Űgy gondoltam esetleg beveszed a karamelles gyüjteményedbe.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.