Sze 102006
 

Ez a blog Neked készül.

Évek óra kéred már, készítsek Neked egy szakácskönyvet, írjam össze, szedjem csokorba a kedvenceidet, hogy Te is elkészíthesd egyszer őket. Elsárgult lapú, rongyosszélű, agyonforgatott, kézzel írott szakácskönyvre vágysz, amit majd az unokáknak is meg lehet mutatni.

Amikor először találkoztam egy úgynevezett "foodblog"-gal, csak tetszett, de a gondolat lassan érni kezdett: igen, ez az a forma, ahogy megkaphatod régen várt kis szakácskönyvedet.
Úgy gondoltam, nem csak leírom őket, de előtte megfőzöm, majd gondosan, részletesen leírom a receptet, hisz magam is tudom, mi okozhat gondot Neked, hol akadhatsz el a készítésben, mely lépésekre figyeljek oda jobban. Képet is készítek, amitől eszedbe jutnak majd a közösen eltöltött vacsorák, még ha távol is vagyunk már egymástól. 
Igérem, hogy a kézzel írt változat is elkészül folyamatosan.

Olyan ételeket írok le, amiket szeretsz. Ez elsősorban az olasz konyhát jelenti, és főleg a pastát – tudom, hogy ezt minden mennyiségben szereted! Ezért is adtam a blognak ezt a címet. Sok-sok kedves sütemény, édesség is lesz – szép lassan újra megsütjük őket, rendben? De újakkal is gazdagodunk majd, és eldöntheted, maradhat-e, vagy felejtsük el.
Hús is lesz, amit szeretsz, igaz, nem túl sok. Lesz szárnyas, és darált húsból készült kedvencek, de nem lesz csípős, ázsiai étel, mert azt nem eszed. Nem lesznek egzotikus burjánzások (csak módjával, talán kedvet kapsz hozzá). Lesz viszont zöldségkavalkád és sok saláta.
Újra elkészítjük a nagy klasszikusokat, és az apró kis kedvenceket. 

Természetesen a kalóriaértékek sem hiányozhatnak, ha már az alakunkra is vigyázni kell kissé…. Az LF30 értéket is feltüntetem – ha az értékeket nem találod meg azonnal, akkor előbb-utóbb biztosan pótolni fogom.

A mértékegységekkel kiismered magad: a kanál mértéke lapos, a kanalakat pedig a jobb adagolás kedvéért még teás-, kávés- és mokkáskanálba is besoroltam. Ahogy írtam, mindig lapos, csak enyhén megpakolt kanalat érts ezalatt. A csipet az annyi, mint ahogy két ujjal jól belecsippentesz a sóba. Mondjuk úgy, egy negyed mokkáskanálnyi. A löttyintés az általában 1 teáskanálnyi mennyiség, de ez az üveg nyakától is függ. Mindenhol próbálok pontos mértékegységet írni, hogy minél kevesebb gondod legyen és minél pontosabban el tudd készíteni az ételeket. 

Ez tehát a Te blogod. Ajánlom sok-sok szeretettel!
Mama szakácskönyve, a konyhából, Neked.
Dalla cucina, per te.

 Posted by at 20:00

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.