Sze 022007
 

"Anyaaaa! Één is akarok már olyatat sütni, mint teee!"
Ez a szívszaggató mondat a legnagyobbikamtól csengett a fülemben, amikor a polcon végre megláttam. Anya legyen a talpán, aki az ilyen mondatoknak ellen tud állni, én nem is akarok. És tessék, hosszas keresgélés után csak megtaláltam Donald Kacsa gyerekszakácskönyvét és persze rohamtempóban le is csaptam rá. (Nehogy megint elvigyék az orrom elől, mint a múltkor, na:-( Bár többet fizettem így is érte, mint ami az eredeti ára volt (110 Forint, nem vicces?). Rögtön elő is kaptam otthon. Helyes kis könyv, nagyobb gyerekek is elkezdhetnek belőle sütni-főzni, mert olyan gyerekbarát receptek vannak benne. Kicsit ámerikai, kicsit megdöncis, de ha a gyerekek élvezik, akkor majd behúnyom egy szemem. Átlapoztam a könyvet, és minden hozzávaló természetes, ez is valami. Egyszerű spagetti, fasírt, hamburger és csirketál, meg édességek is szép számmal. Milyen jó is lesz majd a babazsúrra! 
Valamit azonnal ki is kellett próbálnom. Dézi mogyorós tortácskáihoz pedig szerencsére, minden volt itthon. Meg ez teljesen olyan muffinszerű. Mert a mogyorót nem használtam el a múltkor, mivel sajnos még sem sütöttem meg azt, amit akartam. Most viszont jobb helye lesz itt!
Tudod, mit? Tegyél  bele még mazsolát is. Ha elvágom a tortácskákat és lekvárral megkenem, attól jobban fog csúszni a rosszevőknek is, a felére azért porcukrot szórtam. A tetejét a gyerekek ki is díszíthetik, úgy még mókásabb lesz! Persze, ha lesz hozzá kedvük.  […..]

Mogyorós tortácskák

Dézi mogyorós tortácskái

17,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1 zacskó vaníliáscukor
2 tojás
5 dkg darált mogyoró
1 narancs lereszelt héja
4 evőkanál narancslé
10 dkg liszt
1 marék mazsola
kis tortaformák papírból, vagy muffintepsi

Ez megy bele

néhány kanál narancs- vagy baracklekvár
néhány kanál tejszín

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Jól keverd ki egy tálban a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a vaníliáscukorral.
A tojásokat lassacskán add a masszához.
Tedd bele a mogyorót is.
Öntsd hozzá a narancslevet.
A lisztet fokozatosan keverd hozzá, úgy, hogy ne maradjon csomós a massza. Keverd bele a mazsolát is.
Töltsd meg a formákat a tésztával. Ha fémformát használsz, előtte zsírozd ki.
Tedd a sütőbe a formákat és közepes hőn 10-15 perc múlva már kész is a nyalánkság.
Ha kihűlt, vágd keresztbe, és kend meg a lekvár és tejszín keverékével, de úgy, hogy ne folyjon ki belőle. A tetejére is kenj a lekvárból és várj, amíg megszárad. 

  9 hozzászólás to “Dézi mogyorós tortácskái”

  1. Pamina vagy a Tavernából?

  2. :) én meg Gabojszára gondolok :) bár neki talán 2 csemete van…

  3. Hmmmm én is Gabojszára tippelek…

  4. :-))) Pedig már azt hittem, könnyített pályát választottam! Megfejtés majd következik! (Talán Gabojsza is erre téved:-)

  5. Kedveseim, kis késéssel, de “erre tévedtem” Én lennék? Már a lehetőség is megtisztelő!…

  6. Kis kavarodás, mivel Paminára gondoltam, át is néztem a blogokat, de menetközben kiderült, hogy a gyerekek szakácskönyvét viszont Gabojsza kereste:-(( Így jól elfértem mindkettőtök bőrében:-))

  7. Nekem nagyon tetszik ez így :) Gabojsza konyhájával szívesen azonosulok :D

  8. Mamma:)) Pamina, köszönöm!

  9. Most már bevallhatom, hogy sokáig Zsófit terveztem, de a svájci áthidalás csak nem hozott ihletet. Aztán lakáspakolás közben kezembe akadt a lányom fenti, régi szakácskönyve:-), belelapoztam, erre egyből beugrott a tuti! Egy kicsit kevertelek benneteket, de legalább elmondhatom, hogy kettőtök bőrébe bújtam:-)) Bocsánat…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.