jan 082008
 

Hetek óta gondolkodom, hogy listát kellene írnom a soronkövetkező blogbejegyzéseimről. Talán magyarázatra szorul, de nem népszerűség-növelő húzást terveztem azzal, hogy előre beharangozom a következő két-három postot. Arról van szó, hogy eléggé elmaradtam a receptek postolásával, és az sem ér, hogy nyáron írjam meg a karácsonyi süteményt, vagy az őszi lombhulláskor a húsvéti finomságot.      

Ha konyhaközelben vagyok, akkor hetente ötször általában főzök is, mégpedig olyat, amit fel lehetne ide tenni a blogba. Ezek rendszerint pár héten belül fel is kerülnek – illetve kerültek eddig, de mostanában vagy olyan ütemben főztem, vagy kevesebb idő jutott a bejegyzések megírására, de sem időm, sem energiám nem volt, hogy utolérjem magam. Komolyan veszem a blogolást, ezért nem szeretnék segítő hattérinformáció nélküli, összecsapott recepteket, vagy rosszul kivehető, még nyers képeket nyilvánosságra hozni. Számos képhez még hozzá sem nyúltam, néhol meg a receptet is elfelejtettem (de ez azt hiszem, csak három esetben történt meg), mert nem találom a cetlit, amin a tűzhely mellett dolgoztam.

Rövidre fogva, nagyon sok, postolásra váró recept felgyűlt az elmúlt egy évben, amit itt megpróbálok folyamatosan vezetni. Remélhetőleg majd ez a lista is egyszer elfogy…. De addig a kedves Olvasók is láthatják, mit is főztem, mire számíthatnak – valamikor – és ha valakinek megtetszett valamelyik étel, vagy kérdése van, az nyugodtan jelezze. És persze nekem is fontos, mi mindent kellene még megírnom, hajjajjj.
Ha a kedves Olvasó veszi a fáradtságot (amit előre is köszönök) és a bejegyzés végére érne, megérti, miért is született ez a post…..
(Lehet, hogy kiírom a fejlécre: SZERKESZTŐTÁRS KERESTETIK! Kalandorok kíméljenek!)

Íme az állandó mozgásban lévő listám, amiről persze azonnal törlöm a receptet, ha megírtam a postot.

Szilveszteri fondü
Paprikás kukoricamártás
Fondüink oszlopos tagja
Aïoli (vagy ailloli)
Nálunk nem létezhet fondü enélkül a francia, a fokhagymás majonézre hasonlító mártás nélkül. Többfajta verzója létezik, én kettőt variálok kedvem szerint.

Paprikás paradicsomszósz
Hasonló az olasz rokonához, de ez fűszeres és paprika is van benne. A dupla adag is elfogyott aznap este….
Kínai szilvás mártás
Még fúziósnak sem mondanám, de nagyon jó lett az olajban sütögetett húsok mellé ez a kissé a kínai plum sauce-ra hasonlító mártás.

Olasz (vagy mediterrán) ételek

Szicíliai útibeszámoló
Nem írtam róla konkrétan, de november végén majd’ két hetet Szicíliában töltöttünk. Néztünk, láttunk, és persze nagyon sokat ettünk, és ettünk, és ettünk… Hosszan szeretnék róla írni, de még a képek válogatásánál tartok, a beszámoló szövegén pedig már dolgozom. Ígérem, hogy minél előbb, minél előbb…..
Arancini
Ezeket a szicíliai rizslabdákat szinte az elsők között csináltam meg, mert annyira ízlett, és ott ettük, ahol csak találtuk. A kép több lett, mint rossz (színe miatt nehéz jól fotózni), de hamarosan újra összegurigatom, és várok a jobb fényre. 
Crostini-variációk
Készült paradicsomos-rucolás, narancsvajas és olívakrémes is. Első felvonás.
Focaccia olívabogyóval
Egyrészt semmi különös nincs a receptben (csak olívabogyó és rozmaring….), másrészt a kép olyan botrányos lett, hogy attól szerintem bárkinek elment volna az étvágya:-)
Fokhagymás-rucolás ciabatta
Alig múlik el nálunk hét, hogy egy effajta kenyérke ne kerülne az asztalra. Mindennapos és elég egyszerű dolog, talán ezért nem került még fel. De a grillszezon előtt feltétlenül!!!
Insalata caprese
Még a tavalyelőtti kampániai utunk után készült jónéhány odavalósi étel. Ehhez egy hosszabb bevezetőt szántam, és persze ez is eltér egy picit a hagyományostól. Azóta többen is írtak róla, ezért sem siettem vele.
Narancsos spenótsaláta dióval
Tavasszal készült, a fotó meg szerintem olyan klassz lett, hogy gyönyörködni szoktam benne… De aztán kifutottunk a szezonból, a saláta meg a nyakamon maradt. De most!!
Fehérbab-krémleves toszkán módra (Zuppa di fagioli)
Télen főztem néhányszor, most újra itt az ideje. Szerintem hamarosan felkerül, mielőtt kitavaszodik…
Minestrone
Itt a kép valami botrányosra sikeredett, túl kevés volt a fény. Amúgy meg mások is főzték már, de előbb-utóbb felkerül, mert elég gyakran főzöm, és egyszer csak kifogok egy fényesebb napot. A kedves Olvasót addig nem terhelném egy ilyen csúfsággal.
Marinált cukkini
Egy olasz antipasto vagy köret, mi általában ez utóbbiként esszük, mostanában elég gyakran, mert kedvez a vonalaknak is. Hamarosan felkerül, mert ….

Risotto padlizsánnal, szicíliai módra

Ez a risotto Eszter hasonnevű postja után készült, szóval igen fiatal a többiekhez képest:-), de a szicíliai beszámoló köré feltétlen felteszem, sőt, talán már előtte is. A kép megint csak jó, de már nem is írom, még valaki számonkéri rajtam!!
Risotto spárgával
Szenvedélyes risotto-evők vagyunk, de azt hiszem, ez már eddig is látszott. Ha újra itt a szezon, ő is lesz.

Sült radicchio
Egyik legjobb formája a radicchionak, aki szereti, az szerintem igazat ad majd nekem! Hamarosan tervezem, bár a fotó elég gyengécske, de ez van.

Szicíliai caponata
A klasszikus variációján túl még egy express, csőben sült változat is lesz.
Toszkán csicseriborsó-saláta

Szintén nyári dolog volt, néhány verzióban készült hirtelen elhatározású sütögetések alkalmával. (Rossamela nyomán felbátorodtam és épp ezért dobozos csicseriborsót használtam.)
Zöldborsó római módra
Dolce vita után készítettem ezt a paradicsomos zöldborsót, amibe ő polipot tett. Akkor kommenteltem is nála, hát azóta sem került még fel….. Nagyon ízlett, kiváló köretnek is.
Cannelloni
Amikor Lorien a segítségemet kérte cannelloni ügyben, már akkor kért, hogy tegyem fel a verziómat. Szegény, azóta is vár rá, a kép ugyanis szörnyű, de igazán szép, tálban felvágott cannelloni-ról még sosem láttam szép fotót…
Gemelli szőlős radicchioval
Melegen ettük, ha jól emlékszem, a nyári grillezések alkalmával, épp ezért tésztasalátának is beillik. A szőlő és a radicchio nagyon jó volt együtt, arra pontosan emlékszem.
Gnocchi pestoval
Tavasszal megígértem JamjarLadynek, hogy leírom a gnocchi receptjét. Hát, ez azóta sem történt meg, pedig annyiszor készült azóta! Ráadásul a blogtársak közül is jónéhány posztolta már, viszont ezt is máshogy készítem egy kicsit, ezért most már tényleg hamar felkerül. Sőt, még fázisfotók is készültek egy alkalommal.
Gnocchi zsályás vajjal
Ugyanaz a műfaj…..
Gnocchisaláta rucolával és mortadellával
Ez egy nyári, grillezéshez való tésztasaláta, iszonyúan jó lett, persze főleg az eredeti mortadella, na és a rucola miatt. Szerintem akkorra odaérek és időre fent is lesz.  
Lasagne spárgával és besamellel
Házi készítésű lasagne – mi más is lehetne – de a spárgaszezon után kifutottam. Na de majd most.
Spaghetti aglio e olio
A klasszikus spaghetti, a kép viszont szép. Szerintem. Viszont olyan alapdarab, hogy eddig nem siettem vele.
Spaghetti morzsával és mazsolával, szirakúz módra (Spaghetti alla mollica)
Egyszerű, de nagyon finom, még bort és marsalát is adtam hozzá, hogy fokozzam az élvezetet. Ez még bőven a szicíliai út előtt készült, de hát akkor is főztem én már ilyeneket:-)), nemcsak azóta.
Pansooti con salsa di noci
Szicíliai utunk után készült, egy töltött, házi tészta, diómártással. A felejthetetlenül finom pastavacsorák sorát gyarapította….

Pansooti con salsa gialla
Hasonló az előbbihez, más a töltelék, és egy eszméletlenül finom mártásban úsztak. Trapaniban volt hozzá szerencsém, és addig kísérleteztem a mártással, míg egy picit tényleg megközelítette…
Pappardelle szárított paradicsommal 
Egyszerű, kézzel készült pasta, talán azért sem siettem vele. (De már itt a pastablog:) Ez a kombináció olyan gyakori, hogy ha nem is hetente, de elég gyakran megfordul nálunk különböző formában, hol olívát, kapribogyót, hol zöldfűszereket teszek hozzá.

Penne a la Norma
Ezt a nagyon híres, Cataniából származó klasszikust most pennéből készítettem, legközelebb majd spaghettivel. És a kép sem jó igazán…
Penne con pomodoro e ricotta
Nemcsak szicíliai, de azt hiszem, főleg ott eszik így a tésztákat. A paradicsommártásba ricottát vagy mascarpone-t kevernek, meg néhány apróság és kész is.

Polenta pirított gombával

Egyik kedvencem, a régi olaszországi túrák után maradt fenn… Akkor készítem, ha van vargánya, de legalábbis rókagomba.

Tagliatelle citrommártással
Egy blog előtti kép, mondjuk az is elég gyenge, de annyit próbálkoztam az igazán harmónikus mártás kialakításával, hogy az igazi arányokat már nem tudom. Lehet, hogy láttam már valakinél?? (Akkor kérem, szóljon nyugodtan!) 

Acqua pazza (Zöldfűszeres csirke, ami magától is megfő)
A fotó még akkor készült, amikor még a blogot el sem kezdtem. De azóta, főleg nyáron, többször betoltam a sütőbe, de múlt nyáron is kiszaladtam a friss zöldfűszerek szezonjából. De most tavasszal. Amúgy egy hihetetlen egyszerű, és finom étel, állítólag Közép-Olaszországból.  
Nyúl etruszk módra, szicíliai caponata-val

Ebből legalább két post lesz a caponata miatt, ami szintén lehet antipasto és – ahogy itt – köret is. Mit mondjak, igen finom lett a nyúl (annak idején még említetettem is Lilahangyánál, egy ötletet tőle is ellestem.) Remélem, hamarosan fel tudom tenni.
Ricottás húsgombóc (Polpette di ricotta)
Ez a toszkán, ricottás húsgombóc paradicsommártásban a lányom egyik kedvence. Pehelykönnyű gombóckák. 
Sajtos polenta zöldpürével és csirkével
A recept itt sem pontos, azért tologattam magam előtt. A mártás receptjét egy könyvesboltban átlapozott könyvben találtam, annyira tetszett, hogy még aznap este el is készült, amire még fejből emlékeztem. De sajnos megint slendrián módon jegyzeteltem, ezért legalább a mártást újra el kell követnem.
Stufato alla fiorentina
Borjúsült firenzei módra, amit én karajból készítettem. A mártás nagyon jó, hát, a kép az elmegy…
Tejben párolt borjúszelet toszkán módra
Régóta párolok tejben, az igazán egyszerű vacsorák sorát gyarapítja, de mégis finom. Ez még télen készült, a kép sem túl jó, talán megvárom a következő főzést….
Toszkán csirke vadász módra (Pollo alla cacciatora)
Olívabogyóval és kapribogyóval készült paradicsomos csirke, nagyon finom! Lassan felkerül, mivel hétvégén vendégeknek főzöm, és elő kell bányásznom a pontos receptet. Szerencsére a kép itt is jó lett, és legalább fotóznom nem kell már…
Ördöghal fenyőmagos spenótágyon
Igazi elegáns, de mégis egyszerű vacsora lett belőle. A helyzet ezzel is az, hogy menetközben elvesztettem a pontos receptet, és csak fejből tudnám rekonstruálni. (Pedig a képen még kicsi Vú kedvenc bora is látható!)
Balzsamecetes meggy (Ciliege al aceto balsamico)
Ezt a híres olasz balzsamos meggyet máshogy szoktam készíteni, és rendkívül kedveljük. Gyors is, finom is, és befőttből is megteszi, ha nincs más. Vagyis direkt arra az esetre dolgoztam ki ezt a B-tervet:-)) 
Csokoládés tarte, vagy lepény
Egy éve sütöttem, egy tömény csokirétegű, finom lepényke.
Eper vörösboros balzsamecetben (Fragole al balsamico)
Megint csak egy egyszerű klasszikus, de június után ugye hova jöjjek én ezzel? Majd most, idén…   
Mandulás polentatorta
Ő is tavaszi sütés, a tésztája egy fűszeres polentakeverék, tényleg finom. Egy kicsit téli sütemény, igyekszem vele…. A kép meg – szerintem – nagyon jó lett! (A collage-ban az a nagy fehér massza:-))
Narancsfagylalt Télen is lehet fagylaltot enni, főleg, ha tél ihlette gyümölcsből készül.
Tortino di cioccolato

Pici tortácska, egy lágyan rengő belsővel. Nagyon szeretjük, de a kép nem tündökölt, viszont hétvégén újra elkészül és talán akkor…. Legalább a hozzávaló marinált gyümölcssalátát is le tudom rendesen fényképezni….
Toszkán meleg gyümölcssaláta (Macedonia al forno)
Ez hamarosan felkerül, hisz egy picit kapcsolódik a VKF-hez is… azonkívül tipikus téli nyalánkság, és persze nagyon finom, némi kis alkohollal locsolgatva!

Szicíliai cannoli
Onnan hoztam a cannoli-formákat, miután fél Palermot bejártuk hozzá, de ezt a történetet majd azon a helyen rengeteg kép társaságában elmesélem.
Hamar felkerül, majd az is kiderül, hogy miért a sietség…. Rendkivül finom csemege, ahol csak lehetett, rendeltük és ettük, ugyanúgy, ahogy a cassatát is. Mindkettőnek hasonló a tölteléke, de mivel a szicíliai cassata hagyományos húsvétra készül, ezért akkorra azt is tervezem.

Töltött toszkán őszibarack (Pesche ripiene)
A fotó annyira gyalázatos lett, hogy újra neki kell futnom. (Nem sok igazán szép töltöttőszibarack-fotót láttam eddig.) Egy egyszerű finomság, akár befőttből is jó, ha nincs más, szóval jöhetne!


Egy kevés francia és spanyol….

Tapas – Csirkekockák citrommártásban
A tapasvacsoránk több ínycsiklandozó fogásból állt, ez volt az egyik.
Tapas – Sherryben párolt gyöngyhagyma
További – egyébként valami eszméletlenül finom gyöngyszem – ez a gyöngyhagyma!
Tapas – Sherrys húsgombócok paradicsommártásban
Ez is a tapasvacsora része. Mind a húsgombócban, mint a mártásban eszméletlen mennyiségű sherry leledzik…. Nagyon finom volt!
Clafoutis balzsamecetes meggyel

A clafoutis, ahogy én sütöm, de a fenti balzsamos meggyel (tudom, kicsit abszurd:-), szóval nem kell júniusig várni vele! 
Crème brûlée
Olyan sokan készítették az utóbbi időben, hogy egyelőre magam előtt toltam. Bár ahogy a legtöbb ételt, ezt is kicsit máshogy csináltam. Alkalomadtán kiderül, sőt, lehet, hogy akkor már egy újabb verziót készítek. (Ebbe rózsaszirupot tettem.)
Crêpes Suzette
A francia narancsos palacsinta lassan egy éve vár a sorsára. Először általánosságban akartam a palacsintákról írni – ez meg is történt -, de aztán beőszült. Mármint az időjárás.

Angolszász konyhák….. (vagy ilyesmi)

Datolyapuding karamellmártással (Sticky date puding with butterscotch)
Úgy egy éve sütöttem, valami isteni finom, de erről a süteményről nem lehet igazán szép képet készíteni. Aztán Eszter is feltette (ő is ugyanezt állította:-), és már nem is lett sürgős, de egyszer ő is jön, mert a recept egy kicsit más, mint az övé.
Fehércsokoládés lepény
Hasonló a csokoládés tarte-hoz, de fehércsokoládé és krémsajt a keverék, az alja pedig kekszréteg. Régebben gyakrabban sütöttem a fentivel variálva, talán azért nem került fel, mert mára megritkult.
Gyümölcsös porridge
Nagyon szeretem (már Macinál is kommenteltem ilyet.) Ez a változat egy kicsit más, azért, és a diétába is pontosan bepasszol. Azért. És még a kép is tetszik. Ezért.

Alpesi konyhák, illetve internacionális, ami még kimaradt

Burgonyaropogós túróval / vagy hagymás almával 
Nagyon rég készült, de a hagyományoshoz képest egy apró húzás van benne, amiért közölni akartam. Egy másik alkalommal viszont más formában, hagymás almával készült, na, az igazán megér egy postot, mert a kép is tetszik.
Császármorzsa szilvarösztivel
Sielés után készült, akkor valahogy lemaradt, de most újra itt állunk a síszezon előtt…. Ilyenkor ugyanis előszeretettel nosztalgiázom, és csupa olyan dolgokat főzök, amiket ott eszünk vagy iszunk. (Lesz még más is…)
Édes íróleves
Annyira finom és pikáns ez a leves, hogy azonnal feltettem volna, próbálja ki más is. Nincs évszakhoz kötve, bár így télvíz idején talán még finomabb.
Fényezett almatorta
Tavasszal sütöttem többször is, de nem találtam olyan különösnek, hogy azonnal felkerüljön. Pedig igazán jó reggelire is, szombat délutánra is.
Majonézes tésztasaláta
Ez volt az egyik recept, amiért is elkezdtem ezt a blogot írni. És tessék, ennyire mostohán bánok vele! Pedig nyaranta szinte hetente készül, már a férjemnek is van saját verziója (Ő meg nyaggat, hogy mikor teszem fel az övét:-) Nyári, grillezett húsok mellé való, legkésőbb akkor ígérem, fent lesz!
Marcipános koszorú
A kicsi Vú által sütött
diós koszorú alteregója, ami a férjem nagy kedvence, nem győzök eleget sütni belőle. Ez most marcipánnal és lekvárral készült. És megint csak egy jó kép, kéremszépen!
Sörben párolt hagyma
Hasonló a sherrys változathoz, de egy fantasztikusan finom, fűszeres, sörös lében párolódik, karamellizálódik. (Amúgy saját fejlesztés a dolog.) A kép közepes, de ennél sem a külcsíny a fontos:-)
Stájer sajtos galuska (a híres Kasnocken)
Szintén síelés ihlette étel. Mennyei, mit mondjak, de már azóta mások is írtak róla.
Vajas tejesbuci
Ezt a bucit az Ágitól kapott könyvből sütöttem, nagyon finom lett, a kép is egész jó, szóval szerintem lassan jön.
Zöldborsó-krémleves fetakörökkel

Sokkal jobb lett a leves, mint aminek először látszott, azóta már főztem újra.
A kép nagyon jó lett, remélem, hamar fel tudom tenni, mert érdemes!
Witlof
Ezt a belga, cikórián sült camembert-t egy éve sütöttem, de C&V olyan jókat írt a cikóriáról, hogy eddig nem került fel.
Pedig finom, érdekes ízvilág, és egyszerű is megcsinálni. Még a fotó sem lett rossz…

Ázsiai konyhák (és egy kevés mutáció…)

Crespelle rebarbara chutney-val
A chutney-hullámom egyik gyöngyszeme, igazi fúziós dolog, már aki szereti:-)
Currys csirkeleves dióval
Egyszerű levesnek indult, de sokkal több lett belőle! Sajnos ennek a receptje is főzés közben félbemaradt (pedig próbálok minden egyes sóhintést írásosan is dokumentálni), pedig a kép itt is jó lett. Na jó, megint csak szerintem.
Gado-gado mogyorószósszal
Imádom ezt az indonéz specialitást!! és elég gyakran össze is keverem. A múltheti fagyasztópakolásnál találtam még két alkalomra való szószt is… Ez persze még bőven az Orient előtt készült, idővel ott lesz majd a helye.
Indiai mandulás csirke
A
Hathi-ban fogyasztott csirke annyira ízlett mindannyiunknak, hogy megtörtént a rekonstrukciója. Tényleg jó lett, remélem, a trió másik két tagja is úgy találja majd…. A kép viszont csapnivalóan rossz (igen, ezt már most jelzem), de hát a filing a fontos, nem a kép!
Indonéz spenótleves

A történet hasonló, de az íze egész más!! Fent lesz, amint odajutok.
Thai spárgaleves citromfűvel
Spárgaszezonban főztem, szerintem tavasszal jön az Orient-en.
Thai spenótleves
Ő is régi recept, de már akkor is úgy gondoltam, egyszer majd fent lehet valahol. Előbb-utóbb az Orient Express étkezőkocsijában el lehet majd fogyasztani

Tom yum gai
Ez a csípős thai csirkeleves már készen a sorát várja…
  
Török paprika báránnyal töltve, fetával és tzatzikivel
A név önmagáért beszél, nagyon szerettük, nem először készült.
Szushi-vacsora
Képek egy – nem saját készítésű – szushivacsoráról, amit otthon celebráltunk némi japán macha-tea:-) kíséretében, de utána rádöbbentem, hogy szívesen elmennék egy szushi-tanfolyamra!

(Még mindig kimaradt néhány, ezeket még beszúrom ide, ha megtaláltam a képet és a recept is kéznél van.)

 Posted by at 15:30

  23 hozzászólás to “Ezt főztem. Coming soon.”

  1. Húzz bele, ezek nagyon jól néznek ki…. :-D

  2. Én sem tudnék választani, minimum tizet válalsztanék első körben (azonnal). Mivel tudom, hogy mi munka egy poszt megírása, nem sürgetlek. (jövő héten benézek, melyik tíz lesz fent?:)

  3. Hűűűű, ezek szenzációsak, drukkolok, hogy haladj velük ;o)

  4. Ez nagyon nagy ötlet :-))) Nekem is van egy ilyen listám, csak nem a blogban, hanem egy része egy külön mappában a számítógépen, másik része különböző szerteszét hányódó cetliken. A Tortino di cioccolato különösen érdekelne :-)

  5. Atyaég! Ez felér egy kínzással! Éhes lettem…

  6. Mamma, ez NEM SEMMI! :-) Azért néha aludni is szoktál? :-)))
    A képek meg egyszerűen fantasztikusak!!!

  7. Köszönöm a biztatást:-), hát igyekszem!
    Lehet, hogy első körben a fondüreceptek jönnek, hisz az egy kicsit téli, aztán a szicíliai dolgok, de a beszámolót nem ígérem azzal párhuzamosan… Semmit sem szeretnék összecsapni, és információ nélkül sem szeretnék receptet feltenni, mert akkor bezárhatnám az egészet:-)) Egy jó bejegyzés megírása, aminek hasznát is lehet venni, meglehetősen időigényes, Zsuzska, ebben teljesen igazad van!

    Kata, sajnos nálam több, ellenőrízhetetlen helyen hánykolódnak ezek a fecnik (tényleg azok:-), pedig próbálom őket egy helyre tenni, de a lakás több pontján is kezembe akadnak:-))

    @Gabojsza, hát pont ezért lóg a fejem fölött vagy hatvan, postra váró recept:-))
    Amúgy már a “fantasztikusabbjából” válogattam, a rondákat inkább nem tenném ki ide:-) De nagyon köszönöm, szívesen bóknak veszem:-)

  8. Jajj, cannoli-forma. Ölni tudnék értük :D
    Csináltam cannellonis gyűjtőposztot, szóval ha majd kikerül az írás, és nem veszed sértésnek…

  9. Mindet, mindet. mindet!
    Ez nekem legalább tíz tanfolyam.

  10. Bevallom, a felénél feladtam az olvasást, most ennem kell egy-két kekszet meg egy almát… Coming back soon.

  11. Mamma! Mire mindet felteszed, ismét eljön a karácsonyi sütik meg a fondük ideje!:-)) Impozáns lista, nagyon várom a belőlük készült posztokat!

  12. jézusom Mamma!! ez aztán a választék… én sem bírtam végigolvasni:) ez emberfeletti meló lesz, ha kell segítség, csak szólj!:) az elfogyasztásban is szívesen segítek:)

  13. Te jó ég! megfőzni és még fel is tenni! tényleg nagy feladat.én csak kb 2-3 hetes csúszásban vagyok, vagy ha valami egy aktuálisabb miatt kimarad, de mondjuk csak 10-20 közötti. Viszont jó hogy feltetted az apple crumble-t! fantasztikus sikere volt. Ronda a fényképem róla, de majd dicsekszem vele. A vendégek azonnal kérték a receptet, a család pedi közölte, hogy: dupla adag, és szombatra ez legyen a másodikféle.

  14. Szerencsére vacsora után ültem ide.
    Én a sörben párolt hagymát (persze a sherryst is) és a salsa gialla-t szeretném, ezek még tán az évszakhoz is passzolnak. A gemelli szőlős radicchioval várhat még. :))

    Már csak azt szeretném tudni, mit csinálsz akkor, amikor nem főzöl vagy blogolsz?

    (A tom yum nem rákleves?)

  15. Jesszus, ez nem semmi! Minden nap új receptet próbálsz ki vagy ekkora a repertoárod??? A húsfondü előnyben részesítését nagyon támogatom, mi épp sajtossal kísérleteztünk, de már nagyon szeretnék húsosat is kipróbálni. Úgyhogy hajrá!

  16. Ez simán egy szakácskönyv :-)
    Na de erre a nyálam is kicsordult:
    Toszkán csirke vadász módra (Pollo alla cacciatora)
    Jaj nekem…

  17. Hát Mamma…


    … nem találok szavakat!!!

  18. Eszméletlen! Én az olasz receptekre szavazok, de a többi is jöhet! Nagyon várom mindet! Erika

  19. Huhh, én sem bírtam a felénél tovább…

    Pont tegnap éjszaka nézegettem, mennyi fotó hányódik és legalább a felének a receptjét elfelejtettem.
    És tegnap vacsorára fokhagymás-szárított paradicsomos tagliatelle volt:)

    És a képek szokás szerint gyönyörűek!!

  20. Nagyon köszönöm mindenkinek ezeket a kedves szavakat, de igazán nem tettem érte sokat:-) Ha ránézek a naptárra, ma már 9-e van, és még csak egy bejegyzéssel gyarapítottam idén a blogot, pedig most már az is látszik, hogy sokat főzök… (Egyben ez a válasz lenne arra a kérdésre is, hogy mit eszik a blogger, ha nem blogol, meg hogy én sosem főzök magyarosat??)
    Ellenben mások folyamatosan írnak is, nem csak főznek… szóval csupán fáziseltolódásról van itt szó:-) (ha összeadom a feltett és az itt leírt receptek számát és elosztom a blognapokkal, akkor kétésfél jön ki, ami sokaknál egy meglévő faktor.)

    Mélyen csodálom is azoknak a blogtársaknak az energiáját, akik kétnaponta képesek fotózni, írni, postolni:-), na de ők biztosan nincsenek így elmaradva, mint én. Azokat is csodálom, akik annyi különböző dolgot főznek a család tagjainak, én biztos sokkal kevesebbet főzök, csak ez most így, egyszerre tűnik soknak:-)

    Tényleg jól felgyűlt, úgy 30-at saccoltam a pipeline-ban, csak menetközben vettem észre, ahogy innen-onnan szedtem össze a képeket, hát engem is megdöbbentett!

    Azért is örülök, mert másnál is kiderült, hogy vannak azért tartalékok (ínséges, dolgozós időkre, de azért ezt nem kell ennyire komolyan venni…)
    Az én felfogásom szerint egy ilyen blog nem csak merev receptgyűjtemény, hanem az érdeklődések kölcsönös platformja, egyben véleménycsere is, és legalább most már tudom, hogy ebből a nagy halom receptből merre induljak…erre nem is gondoltam, mikor írtam, de most már ezt is tudom:-), köszönöm is ezeket a konkrétumokat!:-)
    Stílusosan egy kicsit gasztrofogadalomnak is beillik, hogy megpróbálom ledolgozni a hátrányt, bár Ízbolygó, én is attól tartok, hogy mire a végére érek, elöl hosszabb lesz a sor….

    Ó, annak örülök, hogy a cetlivircsafttal nem vagyok egyedül:-)

  21. szia,
    eddig is betértem szinte mindennap, de ezután sűrűbben fogok! Én se bírtam végig olvasni, de nagyon várom már a bejegyzéseket, bár tudom, h nagyon sok lelkierő kell hozzá! Gondolatban majd küldök szerkeztőtársat! :)

  22. :-) a szerkesztőtársat gondolatban már el is fogadtam:-))

    Igen, erre az évre javulást ígérek, már ami a blogolást érinti. Megpróbálok gyors és hatékony lenni, remélem, ez nem megy majd a minőség rovására:-)
    Elég magas a magam állított mérce, most vagy lejjebb adom, vagy javulok!

  23. ja és ha lehet kérni, akkor én az indiai mandulás csirkét kérem mielőbb:):) no meg a tökéletes naan receptet is!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.