feb 132008
 

Tényleg olyan vagyok néha, mint egy gyerek. Megállok egy kirakat vagy egy polc előtt, és elkezdek toporzékolni, hogy ez nekem pedig kell!! És lélekben tényleg ott taposom a lelkemet, a fenébe is, hát már rég kinőttem ebből a korból!

Bevásárlás után betévedtem az egyik kedvenc helyemre (kell is nekem mindig előtte elmenni, persze, hogy kell, arra visz az út), és meglátom ezt a helyes kis tojásformájú … valamit, sütőformát. Szilikonból. Vaníliasárga. Végigfutott az eszemen (hol van az ilyenkor??), hogy a múltkor ricottasütéskor épp feketére égettem a muffinformámat. Igaz, hogy szinte sosem sütök muffint, de azért van három darab, hátha elégetem az egyiket, és legyen rögtön másik. Meg a pralinéknak is kell a mini.

Szóval, mivel egyik muffinformámat sem használom rendeltetésének megfelelően, gondoltam, ebben bármilyen tésztát is süthetek. És úgyis kell egy új.
Gyorsan haza, formát kézzel elmos, sütőt begyújt, 2 perc alatt receptet túr (ez nem nehéz, egyszerű kevert vagy muffintészta érzésből is megy), tésztát bekever, fél óra múlva eszi a tésztatojást…. és gondolkodik, mi mindent ken majd rá húsvétkor, hogy még szebb legyen a tojásmuffin.  Mazsolás-túrós zsömlének is kiváló lesz:-), esetleg madonnás tojások lesznek benne, Cserke után szabadon.

Ja, igen, recept is van:-)), tele mindenféle jóval. A mennyiségből 7 tojás lett volna, hagyományos muffinsütőben valószínűleg hatba belefér.

Muffin joghurttal és diákcsemegével - tésztatojás

Joghurtos-mazsolás tésztatojás

130 g búzaliszt (BL-80)
1 mk sütőpor
½ mk szódabirkarbóna
100 g diákcsemege-keverék:
– dió, mogyoró, kesudió, mandula, mazsola, szultanina, aszalt gyümölcs
1 db tojás (nagyméretű)
200 ml joghurt (1,5%-os), íróval keverve
40 g barnacukor
3 ek dióolaj (45 ml)
2 csipet tengeri só

A sütőt előmelegítem légkeverésen 170 °C-ra.
A hozzávalókat egy tálban összekeverem és a sütőformát 3/4 részig megtöltöm, nem kell kivajazni. Beteszem a középső sínre és 20-25 percig sütöm. Lekapcsolom a sütőt, kinyitom az ajtót és benthagyom még 10 percig. Akkor kinyomkodom a tojástésztákat a formából, porcukrozom és gyönyörködöm bennük:-)
7 db lett belőle / 235 kcal / 11,5 g zsír / LF30 44,4%  
  olaj nélkül: /    178 kcal /   5,2 g zsír / LF30 26,4%

  14 hozzászólás to “Joghurtos-mazsolás tésztatojás”

  1. Megértelek! :-)

  2. Csak nem szintén zenész?:-))

  3. Kérjük szépen bemutatni a formát a maga teljességében, mert az itt szerintem mindenkit nagyon érdekel.

  4. A köz kérésére feltettem a képeket:-)) A forma még lilában is létezik.

  5. Azóta sincs ám, pedig szombatonként nézem, ha arra járok :((
    Ez viszont nagyon helyes.
    Én báránykásról fejtettem le magam erőszakkal a múltkor, de azt hiszem, vissza fogok menni érte…

  6. Ne törd magad, Cserke, lesz majd egyszer:-)) Bár nehezen bírom nélküle, éjszakánként velük álmodom:-)
    Báránykásom már van:-), kapcsos, nagyon helyes, de ha vigasztal, még az unokák is használhatják, ha nem rosdásodik addig be:-)))

  7. Pont azért töröm, mert tudom, hogy éjszakáid nagy részében azzal foglalkozol:)
    Akkor az olyan bárányos lehet, mint amit láttam, hogy egészet lehet vele sütni, nem csak egy fél bárányt. Jövő héten megyek bárány felé. Ha béget, hazahozom magammal.
    Unoka??! A lányok hülyék… ;)

  8. Jó, hogy feltetted a képeket, ezt el sem bírtam képzelni nélkülük.

  9. Nade HOL HOL HOL lehet ilyet kapni?
    mert sajna, hogy a Te kedvenc helyed, még nem elegendő információ :(

  10. Martus, küldtem emailt ezügyben!

  11. Szia Nagyon jól néz ki ez a szilikon forma. Megirnád hol lehet hozzá jutni? Köszi!

  12. Sajnos nem tudok magyarországi beszerezhetőséget mondani, igazán sajnálom:-( Azért megnézem, akad-e még belőle:-))

  13. Köszönöm a formát!!!!
    végül csak meglett!!!!
    kösziköszi lánykádnak is a közreműködést!

  14. Örülök nagyon, hogy végre sikerült ez a bonyolult transzakció:-)) Jó sütögetést kívánok!
    Én még gondolkodom a Te joghurtosodon, az is izgalmas, de lehet, hogy csak egy krémmel összenyomom a kettévágott tojásokat:-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.