jún 162008
 

Az amerikai típusú grillezésnek is meg vannak a maga hagyományai. Nemcsak húsok és zöldségek sülnek a roston, de bármily meglepő, desszertek is.

Ez a vérbeli, amerikai Barbecue-klasszikus úgy indul, hogy héjastul hosszában felsliccelünk egy banánt, beletuszkolunk egy félbevágott Mars-szeletet (tehát két banánra jut egy hagyományos Mars-szelet), majd a banánt fóliába tekerve rátesszük a már szunnyadó grillrostra. Tejcsokoládéval is finom, de a Mars-szelet klasszikusan bevált, mivel karamellel készül, esetleg még Twix is megfelel. 10 perc múlva kész, és a fóliát szétbontva kikanalazhatjuk a valami észvesztően finom, csokis krémet!!

No, mivel ez így nem túl esztétikus, és nem is mindig lehet ilyet gyártani (grillezés, tél, hasonló akadályok), erre fejlesztettem ki a saját verziómat. Elvész ugyan a BBQ-fíling, viszont mindig lehet sütni, akár karácsonykor is. Természetesen alkoholt és kávét is tettem bele, szerintem csak a javára vált!

Az esztétikai oldalát nézve ez sem nyerhet szépségversenyt, pedig az egész formát fóliába tekertem. Akinek bántja a szépérzékét, az átteheti egy másik edénybe, de szerintem kár vele pepecselni.
Viszont itt a grillszezon, bármelyik verziót érdemes kipróbálni!

A Mars szelet házi receptje Praliné Zsuzsitól pedig ITT.

marskaramellas_sult_banan1

Marskaramellás sült banán
(Mars bananas)

½ 
db banán
1 db Mars szelet (a klasszikus 50 g körüli)
1 ek whisky
1 csésze (60 ml) presszókávé

1. A sütőt 180 ºC-ra előmelegítem.
2. Feldarabolok egy fél banánt és a csokit is kisebb darabkákra.
3. Egy tűzálló (egyszemélyes) szufléformába felváltva beleteszem a banánt és a csokoládét, majd leöntöm a whiskyvel. Körbebugyolálom alufóliával (ha az edényke fedeles, akkor a tetejével, bár ilyenkor kispriccelhet a tartalma) és betolom a sütőbe.
4. 15 perc múlva, ha már fortyog, kész is. Ekkor lefőzök egy (bármilyen erősségű) olasz kávét (az a lényeg, hogy vastag crema legyen a tetején:-) és ráöntöm a felét. Kevesebbel krémesebb lesz, a teljes mennyiséggel pedig folyékonyabb.
1 adag /

  6 hozzászólás to “Marskaramellás sült banán”

  1. egymásra hangoltunk…:) Vicces, tegnap marshmellow-s sütit csináltam, azóta egy nap alatt a második ilyesmi jön szembe. Előtte nem is emlékszem, hogy láttam é egyáltalán. Istenien néz ki, gyümölccsel még nem próbáltam.

  2. Még sohasem hallottam marshmellow-s sütiről!Beirtam a google-ba,de nem sok mindent találtam róla.Légyszi,ha van időd és kedved,akkor mondj róla valamit!
    köszi!
    Zsuzsa

  3. :-), bár ebben “csak” Mars van, de marshmellow-val sem rossz:-))
    Most elárulom Neked, hogy ilyet én is szoktam sütni, főleg a colás változat az, amire azért nem vagyok annyira büszke:-)))
    Ó, Zsuzsa, akkor majd gyűjtök Neked, sok recept van!!

  4. Mamma!Ha,lenne egy kis időd küldhetnél pár receptet,ugyanis kora reggel elutaztam egy közeli kisvárosba,marshmellowért!(lidl akció)
    Előre is köszi!
    Zsuzsa

  5. Az ilyen tenniakarást nyomatékosan díjazni kell:-))), küldök Neked, amint hozzájutok! Hajrá, marshmallow!!

  6. :)))))))))))))))))!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.