Már 152010
 

A narancsos tészta mellől még jócskán maradt tonhal. A legkézenfekvőbb dolgot készítettem belőle: felvágtam carpaccionak, ami még a nevét is kiérdemelte:).
Ami különleges benne – azon kívül persze, hogy fenséges, szinte szájban omló finomság lett a hajszálvékonyra szelt tonhalból -, hogy a halszeletek tetejét pisztáciaolajjal kentem át. Fantasztikus ízélmény lett belőle!

tonhalcarpaccio_gomba_rucola2

Tonhalcarpaccio gombával és pisztáciaolajjal

A tonhalat 20 percre beteszem a fagyasztóba. Kiveszem és hajszálvékony szeletekre felvágom. A gombának lehúzom a héját, kiszedem a lábát és szintén vékonyra szelem (a szárát használjuk el másra).
A tonhalat elrendezem egy tányéron, és ecsettel vékonyan megkenem pisztáciaolajjal. Ráfektetem a gombaszeleteket, rucolát és meglocsolom olívaolajjal. Pár csepp citromlevet is csepegtetek a tetejére. Sót és borsot tekerek rá.
Érdemes fóliával lefedni és egy ideig még állni hagyni, hogy átjárják az ízek.
Prémium minőségű pisztáciaolaj a VOM FASS-üzletekben is megvásárolható (pl. Pesten és Budán).

tonhalcarpaccio_gomba_rucola1

 

  2 hozzászólás to “Tonhalcarpaccio gombával és pisztáciaolajjal”

  1. Ezt is megjegyeztem magamnak! :) Ha sikerül beszereznem friss tonhalat, feltétlenül kipróbálom! :)

  2. :) Sejtettem, hogy tetszeni fog, ezt emlegettem a múltkor.
    Tavaly az egyik kedvenc helyünkön kardhalcarpacciot ettem, azt nagyon finoman, érdekesen marinálták, nem tudnám rekonstuálni. A kardhallal meg óvatos is lennék, vágni sem tudnám, az tökéletesen fátyolvastagságú volt.

    A tonhal viszont jó izmos, nem szükséges bepácolni, bőven elég rá egy kevés olaj. Annyira belelendültem, hogy mást is próbálok még vele, legközelebb belegönygyölök valamit:))

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.