máj 262010
 
Szupergyors tésztamártás. Amíg fő a tészta, addig kész a szósz is, csak legyen a kezünk ügyében egy kis maréknyi friss zöldfűszer!

Linguine zöldfűszeres joghurttal
(Linguine allo yogurt e alle erbe)

80 g linguine
120-150 ml zsírosabb joghurt
1 nagy maréknyi vegyes zöldfűszer (pl. bazsalikom, menta, zsálya)
só, bors, frissen őrölve
1 ek peperoncinos olívaolaj (vagy natúr olívaolaj + kevés csípős paprika)
3 db koktélparadicsom

A tésztát bő sós vízben kifőzöm.
Amíg a tészta fő, egy kis tálkába teszem a joghurtot és belekeverem az olajat. Belevágok egy maréknyi vegyes zöldfűszert, sózom és borsozom. A koktélparadicsomokat négybe vágom.
Ha a tészta megfőtt, elkeverem a fűszeres joghurttal, tányérba halmozom és ráteszem a paradicsomnegyedeket. Borsot tekerek még rá.
1 tányérnyi adag

  5 hozzászólás to “Linguine zöldfűszeres joghurttal”

  1. Nincs kérdésem, szuper! :) Pont ilyesmin gondolkoztam pastához, én is nagyon kedvelem ezeket a friss, joghurtos önteteket.

  2. Én is, én is!
    Pont jó lesz diétás nyári ebédnek!
    :-)

  3. Lorien, amikor feltettem a vizet, még nem tudtam, mi lesz belőle:))
    Nagyon üde volt! Naaagy maroknyi zöld kell hozzá, úgy isteni!

    Gabah, igen, tulajdonképp diétás volt tudat alatt:)))

  4. Nagyon guszta! És nem is bonyolult. Nyúlom a receptet. :)

  5. Ezt én is betervezem!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.