Júl 012010
 

A citromszószos tészta könnyített változata, még akkor is, ha két egész tojás van benne. Így laktatóbb, egészségesebb is lesz, könnyű és finom.

Citromhabos pillangótészta
(Farfalle al limone)

200 g farfalle (pillangó-, masnitészta)
2 db tojás
½ mk só
feketebors
1 ek citromos olívaolaj (vagy extra szűz olívaolaj)
2,5 ek zöldcitromlé
1 db citrom reszelt héja
2-3 ek mascarpone (elhagyható)
1 csokor (60 g) petrezselyem (vagy rucola)
parmezán vagy Grana padano

1. Egy lábasban felteszem a tésztának való vizet forrni. A tányérokat beteszem a sütőbe és felkapcsolom 50 °C-ra. A petrezselymet megmosom, kicsapkodom és apróra vágom.
1. A szobahőmérsékletű tojásokat alaposan megmosom, feltöröm és egy magas keverőtálba teszem. Kézi robotgépel elkezdem felverni, de közben lassan hozzáadom a fűszereket és az olajat is. Összesen 8-10 percig kell verni, amíg szép habos lesz. (Ebből a mennyiségből 8 deci hab lesz, de ez később nagyjából összeesik.) A végén ízlés szerint hozzákeverem a citromlevet, a citromhéjat, egy maréknyi frissen reszelt parmezánt és készre ízesítem.
3. A tésztát menetközben “al dente” kifőzöm. Ha kész, leszűröm és egy tálba teszem. Aláforgatom a petrezselymet / rucolát és a citromos tojáshabot is.
Azonnal az előmelegített tányérokba szedem és sajtot reszelve rá tálalom.
2 személyre

Diétázóknak egy kis számolás:
1 személyre = 617 kcal / 17,2 g zsír / LF30 25% (mascarpone nélkül)
2 személyre = 695 kcal / 25,1 g zsír / LF30 32,3% (mascarponeval)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.