dec 312010
 

Egy nagyon egyszerű saláta, hasonló rucolával szerepelt már a blogon.
A gombhoz kerestem a kabátot, azaz pisztáciaolajjal akartunk valamilyen könnyű és gyorsan elkészíthető előételt. Friss, kézzel tördelt kecskesajtot gondoltam a tetejére, de ez sajnos a sietségben lemaradt:), a receptbe beírom, nagyon jó lesz vele.

Bébispenót körtével és fenyőmaggal
Spenótsaláta pirított körtével, kecskesajttal és fenyőmaggal

3 nagy marék friss bébispenót vagy madársaláta
1 db körte (pl. Alexandra)
pici vaj
1 guriga friss kecskesajt
3 nagy ek fenyőmag (mediterrán!)
2 ek pisztáciaolaj (hidegen sajtolt)
1 ek extraszűz olívaolaj
1 ek almabalzsam
só, bors

1. A salátát – ha szükséges, leszárazom – átmosom és kicentrifugázom. A körtét nyolcadolom, vékony szeletekre vágom és kevés vajban magas hőfokon hirtelen megkapatom.
2. A fenyőmagot száraz serpenyőben kevergetve illatosra pirítom. (Ezt ne hagyjuk ki, ettől lesz igazán jó!)
3. A salátaöntet hozzávalóit salátashaker-ben vagy egy csavaros üvegben összekeverem -rázom. A pisztáciához olívaolajat is tettem, hogy ne legyen túl markáns az íze, persze önmagában nagyon ütős lesz.
4. A salátát összekeverem a mártással és a körtével, tányérokra halmozom, rászórom a tépkedett kecskesajtot majd a pirított fenyőmagot.
3 személyre /

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.