máj 022011
 

Az év elején semmit sem fogadtam meg, nem szeretnék ugyanis azok közé tartozni, akik a fogadalmukat már az év második hetében szemüket lesütve megbánják. Meg hát amúgy se.
Az viszont folyton ott motoszkált a fejemben, hogy többet kellene sütnöm, a reggeli üres kávék és a férji morgások is ebbe az irányba hajtottak. Egyszóval, felgyorsul a sütési frekvencia, remélem, a blog is elkapja majd a ritmust. (Ez volt az önironikus rész:)
Ez a toszkán keksz igen gyorsan készen van, nem kell hozzá a vajat percekig habosra keverni a tojással, mivelhogy egyik sincs benne. Azt nem mondanám, hogy hazai terepet nézve a sarki kisközértben meg is kapunk mindent, hisz lágy olívaolaj, olasz fenyőmag és toszkán desszertbor szükséges hozzá. Persze mással is elmegy, de úgy biztos nem az igazi.
Ha marad még a vin santoból, azt kortyoljuk hozzá, mi is úgy szoktuk. A vita csupán azon megy, hogy 12, vagy 14 fokos legyen a bor.

Fenyőmagos biscotti olívaolajjal és vin santo-val
Fenyőmagos biscotti olívaolajjal és vin santo-val

(Biscotti al vin santo e pinoli)

250 g búzaliszt (BL 55)
60 g kristálycukor
1 tk sütőpor
1 csipet tengeri só
60 ml extraszűz olívaolaj (lágyabb fajta)
60 ml Vin Santo desszertbor
kb. 50 g mazsola
kb. 50 g fenyőmag
porcukor a tetejére

A sütőt alsó-felső állásban 170 °C-ra előmelegítem.
Egy keverőtálban elkeverem a lisztet a cukorral, a sütőporral és a sóval. Beleöntöm az olívaolajat, a desszertbort, majd belekeverem a mazsolát és a fenyőmagot is.
A tésztát egyszer összegyúrom és nedves kézzel diónagyságú golyókat formázok. Ráültetem a sütőpapírral kibélelt sütőlapra és a középső sínen 20 percig sütöm. Nem szabad túlsütni, a biscottik teteje semmiképp ne kapjon még színt.
Hagyom kihűlni és porcukorral megszórom.
25 db lesz belőle

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.