jún 012012
 

Szerintem azóta ismerem a Szega sajtboltot, amióta létezik. Amikor a legtöbb boltban a trappista, mackósajt és a magyar edámi mellett még alig lehetett színvonalas sajtot kapni, a Szega már hihetetlen sajtválasztékkal büszkélkedett. Nem csoda, hogy rákaptunk. Azóta egyéb ínyencségekkel is bővültek, kiváló minőségű olajok, ecetek és fűszerek is várják a vásárlókat.

Most a Szega receptversenyt indított, és bár ritkán veszek részt ilyen megmérettetésben, most képtelen voltam ellenállni. De hisz minek is? A Szega szinte rámszabta ezt a versenyt, vétek lenne kimaradnom!

Többek között ezt a Munster sajttal készült rakott tojásos nokedlit készítettem, kissé merész köntösben, de szeretem ezt a sajtot, mert igazi kihívás, markáns íze mindent elfed, nehéz belőle olyan ételt készíteni, hogy a többi hozzávaló is érvényesüljön. De többek nem is mondok, tessék csak kipróbálni.

Több recepttel is szeretnék pályázni, erre, és a többire is lehet szavazni a Szegafoods facebook-oldalán a Receptversenynél ! Ha tetszik, köszönöm a szavazatokat!

Rakott tojásos nokedli Munster sajttal és dióolajos salátával
Rakott t
ojásos nokedli Munster sajttal

3 db nagyméretű tojás
½ tk tengeri só
200 g búzaliszt (BL-55)
néhány ek tej
1 ek olaj
3 salottahagyma
120 g zöldborsó
kb. ½ tk füstölt só
120 g Munster Gérome sajt
2 tojás
8 ek házi tejföl
steakbors
1 ek almás balzsamecetkrém
4 kis marék madárbegysaláta
2 k dióolaj

Az olajon néhány perc alatt megpirítom a zöldborsót. A salottákat hajszálvékony karikákra, a sajtot vékony csíkokra vágom. A salátát megmosom, levágom a gyökereket és salátacentrifugában leszárítom.
A nokedlinek felteszem a vizet.
A sütőt előmelegítem 180 °C-ra.

Elkészítem a galuskát. Egy tálba feltöröm a tojásokat és villával kissé felverem. Beleteszem a sót,  majd annyi lisztet keverek bele, hogy galuskatészta állagú legyen. Néhány kanál tejjel lazítom. A felforrt vízbe apróbb szemű galuskákat szaggatok, majd ahogy feljönnek a víz felszínére, egy szűrőkanállal kiemelem és tálba teszem. Hozzáadom a zöldborsót, a salottát, füstölt sóval ízesítem és jól átforgatom.
Kivajazok egy tűzálló tálat, egyenletesen beleteszem a zöldborsós galuskát. A tojásokat villával felverem, beleforgatom a sajtdarabokat és a balzsamecetkrémmel ízesítem. A galuska tetejére simítom és a sütőben 20 percig sütöm, amíg a sajt megolvad. A salátát átkeverem egy kevés tengeri sóval.
Közben a tejfölhöz keverem a füstölt sót. A nokedlit tányérokra szedem, köré csorgatom a tejfölt és megszórom steakborssal. Mellé teszek egy-egy kupac salátát (közvetlenül előtte sóval érdemes átforgatni) és rácsöpögtetek egy kevés dióolajat.
4 kisebb adag /

  2 hozzászólás to “Rakott tojásos nokedli Munster sajttal”

  1. El vagyok ragadtatva.

  2. Összefolyik a nyál a számban!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.