máj 072013
 

A tavalyi – és ha nem tévedek – a tavalyelőtti év sztárja nálunk a grillrácson egy cukkini volt. Cukkini, vagyis az a zöldség, amely senkit nem hoz igazából lázba, mert hóka, íztelen, semmitmondó. De nem úgy, ha jól be van körítve, mint körítés.
Évekkel ezelőtt láttam ezt a pácolt cukkinit Fűszeres Eszternél, azóta ha kérdem a férjem, mit süssünk a húsok mellé, azonnal rávágja, cukkinit. Na, ez már mond valamit, ugye?
A recepten alig változtattam, érzésre kell beletenni, kóstolgatni. Mással még nem próbáltam, annyira leragadtunk a cukkininál, de nagyobb gombafejekkel is el tudnám képzelni. És padlizsánnal is, de az egy másik történet lesz.
Itt a képen pácolt tarja, lecsó és petrezselyemsalsa volt mellé.

Grill_lecso_cukkini_petrezselyemsalsa1

Grillezett cukkini

3 közepes cukkini
kb. 100 ml extraszűz olívaolaj
1 tk só
2 tk őrölt római kömény
2 tk pirospaprika

1. A cukkinit ferdén kb. 1 cm-es szeletekre vágom, lényeg, hogy ne legyen túl vékony, mert összeesik és nem lesz mit harapni.
2. A pácot egy nagyobb tálban összekeverem és beleteszem a cukkinidarabokat. Érdemes egy órát lefedve állni hagyni, de ha nincs idő, az sem tragédia. Ezek után egyenként fóliára téve a grillre teszem és addig sütöm, míg színesebb lesz.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.