máj 202013
 

Nálunk a gyümölcsfagylaltok tarolnak a legjobban, látszik, hogy nincs már kisgyerek a háznál. Gondolom, akkor naponta kellene gyártanom a csokifagyikat.
Semmi bajom a főzött fagylaltalappal, sőt. De sok idő az elkészítése, tologatni kell a megmaradt fehérjéket, így marad a legkönnyebb megoldás: gyümölcs és tejtermék. Mivel ez utóbbi nálunk már nincs, egyéb tejhelyettesítők után néztem. A legkézenfekvőbb – és a legfantasztikusabb – megoldás a kókusztej, ezt nem csak a tejmentes étkezésben ajánlom, de egyszerűen mindenkinek, annyira jó, kellően zsíros, doboz formájában mindig kéznél van, és nem tudok róla, hogy bármi káros mellékhatása lenne – szemben a tejjel.
Szóval íme, a sokéves kedvenc, ami “Rianás a málnabalzsamon” néven híresült el, és amelynek arányait híven meg is tartottam – kivéve a cukrot, hihetetlen, hogy évek alatt mennyire képes a szervezetünk lejjebb csavarni az édességérzetünket.

Ahogy látszik, egy jó fagyiba mindig kell egy kis édes, pici sós, pici alkohol és kevés savasság:).
Egy hiperszuper fagyaltos nyarat mindenkinek!

afonyafagylalt_szilvas1Aszalt szilvás áfonyafagylalt

240 g (fekete) áfonya
1 db tojás
4 szem aszalt szilva
2 ek ertirit (esetleg több)
1 csipet tengeri só
½ tk nyers kakaópor (elhagyható)
1,5 ek Crème de Framboise vagy Crème de Cassis (áfonya- vagy málnalikőr)
1,5 ek áfonyabalzsam (3-4% savval, vagy egyéb lágy gyümölcsbalzsam)
1 tk vaníliakivonat
180-200 ml kókusztej

Az összes hozzávalót beteszem a turmixgépbe, a kókusztejből még kihagyok egy keveset. Alaposan átturmixolom és kóstolgatom, kerekre ízesítem. A végén smoothie-sűrűségű legyen.
Behűtöm, vagy teszem is be a fagylaltgépbe.
Kb. 14 gombóc

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.