feb 032014
 

Hétvégén nyersétel-bisztróban jártunk és meglepetésemre nem volt hiányérzetem a kései ebéd után. Na jó, egy szelet húst nem toltam volna el a tányéromtól, de igazán rendben volt, sőt, két egészen új ízkombinációval is találkoztam.
Talán ez ihlette, hogy a hétvégén főzött tetemes mennyiségű húsgombócos rakottkáposztából lecsíptem egy adagnyit és nyersvacsoráztam.
Jó volt, köretnek is teljesen megállja a helyét, télen pedig hónapokig ehetjük a savanyú káposztát, lesz még alkalom a variálásra.
Legközelbb pirított diót és tökmagolajat teszek a tetejére.

savkaposzta_mazsola1

Mazsolás-aszalt szilvás savanyúkáposzta-saláta tökmagolajjal

150 g savanyú káposzta
½ db lilahagyma / salottahagyma (elmaradhat)
1 ek tökmagolaj / dióolaj
1 mk koriander, durván megtörve
só, feketebors
20 g aszalt szilva
15 g óriásszemű aranymazsola
1 ek extraszűz olívaolaj

1. A káposztát keverőtálba teszem, meglocsolom a tökmagolajjal és elkeverem benne a fűszerekeket.
2. Az aszalt szilvát kisebb darabokra, a hagymát hajszálvékony karikákra vágom.
3. Átteszem egy mélytányérba, rászórom a hagymakarikákat, majd az aszalt gyümölcsöket is. A végén öntök rá egy kevés olívaolajat.
1 személyre

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.