feb 272014
 

A képlet néha egyszerűbb, mint gondolnánk. Hűtőt kell üríteni, már kong az ürességtől, de a frissek közül van még benne egy félig teli üveg cukormentes lekvár, kolbász, egy pohár vízben rucola, egy csomag levegőn érlelt sonka és füstölt pisztráng. A többi maradhat, ki fogja bírni a távollétet.
Találós kérdés, mi legyen a vacsora? A leves kész, előételnek pedig nyúlok is a sonkáért és a pisztrángért. A férjem kikapja a kezemből, mit csinálsz, ez szentségtörés! felkiáltással, de a tervem már kész, és lám, el is fogyott. A rucola azonban túl markánsnak bizonyul az amúgy is karakteres pisztráng-sonka duóhoz, frissen felvágott petrezselyem a legjobb választás, ennek hiányában most szárított oreagánóval szórtam meg.
Klassz kis partifalatok, természetesen száraz fehérbor, vagy inkább prosecco dukál mellé.

sonka_pisztrang1t

Füstölt pisztránggal töltött sonka fehérboros olívaolajjal

kb. 100 g levegőn érlelt sonka
kb. 50 g füstölt pisztráng
½ szál sárgarépa (zsenge)
½ petrezselyem 
1 ek extra szűz olívaolaj
1 ek fehérbor/pezsgő
frissen őrölt feketebors

1. A sonkát hosszában elvágom. A pisztrángból kisebb, nagyjából 1cm-es darabokat levágok és a sonkába göngyölöm. Az oldalát nem kell benyomkodni, nem esik ki. Tálra fektetem.
2. A sárgarépát julienne-re reszelem, a petrezselymet apróra vágom. Mindkettőt rászórom a sonkatekercsekre, nem kell sok, csak éppen hogy. (Ez a verzió nincs még a képen, most a végén szórtam rá a sárgarépacsíkokat és megszórtam oregánóval.)
3. Egy pici tálkában kikeverem a bort és az olajat, és ecsettel rákenem a tekercsekre, hogy mindenhol érje. Borsot tekere rá.
Falatkáknak 4 személyre

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.