máj 192014
 

Végre tényleg itt az eper, lehet tobzódni. Nem csak én vártam már a friss epret, szerintem a legszexisebb gyümölcs, amit el tudok képzelni.
Az elhúzott érlelésű eperfajták által sokáig tudjuk még élvezni, egészen késő nyárig, vagy még annál is tovább lehet szüretelni.
Idén az időjárás miatt egész Európában hamarabb ért meg az eper, de talán most lehet nyugodt szívvel vásárolni – esetleg lehet még várni egy-két hetet az igazán zamatos, szabadföldi, valóban megérett, húsos példányokra.

Addig is egy pofonegyszerű kis recept. Maradék főtt tojásfehérjével készült, jellegzetesen a Húsvéti ünnepkör környékén, de bármikor elkészíthetjük. A sok majonézkészítés melléktermékeként nálunk gyakran hevernek fehérjék a hűtőben, na most ezekből vagy pavlova és puszedli lesz, vagy egyszerűen becukrozva (eritrit) gyors nassolnivaló, olvasztott csokoládéval meglocsolva. Vagy ilyen smoothie. Aki nem fél a nyers tojásfehérjétől, azt mondanám, dobja a nyers fehérjét egyenesen a smoothie-ba, aki aggódik, az főzze meg.
További előnye, hogy a tejet gyakorlatilag kókuszreszelék és víz együttese alkotja, mindkettő könnyen elérhető.
Egyszerű, gyors és igen egészséges!

smoothie_eper_feherje1

Epersmoothie tojásfehérjével

kb. 200 g eper
1 db főtt tojásfehérje (vagy nyers, enyhén felverve)
2 ek kókuszreszelék
kevés édesítő / méz (most eritrit)
1 tk citromlé
1 csipet tengeri só
víz, szükség szerint

A megtisztított epret turmixgépbe teszem és hozzáadom a többi hozzávalót. Annyi vizet adagolok hozzá, hogy iható sűrűségű legyen.
1 adag

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.