máj 282014
 

Ha eljön a görögdinnye szezonja, elmesélem, hogy is kezdődött minden, ezekkel a turmixokkal. Először gyümölcsös smoothie-k készültek, de közben már váltogattam őket különféle zöldségekkel is. Néha kevés joghurtot is tettem bele, de cukrot soha, ösztönszerűen is inkább aszalt gyümölccsel, esetleg mézzel édesítettem.

Ma már csak olyan turmixok készülnek, amikben igen kevés a szénhidrát, tehát kevés a gyümölcs is, hisz egy szénhidrátbomba nem csak reggel káros (igen, uzsonnára is, de ha mindenáron bombázni szeretnénk, akkor inkább délben és délután), márpedig egy banános, még tovább cukrozott, tejes reggeli turmix csak egy fokkal jobb, mint egy lekváros vajas kalács. Igaz, ez utóbbi is rettentően finom tud lenni, de istenem, nem lehet ez minden az életben, ha azt akarjuk, hogy sokáig tartson. Mármint az élet, nem a vajas kalács.

Aztán bejött a zöld, és amit már rég terveztem, azt megírta missgreen, jobban én sem mondhatnám el. Axi éppen mozgalmat csinál a zöldturmixból, csatlakozzatok, olvassátok és igyatok – ha nem is minden nap, hisz minden kezdet nehéz – zöldturmixot is, de legalábbis smoothie-t !!

smoothie_gr_spenot_eper1cr

Epres zöld smoothie spenóttal

120 g eper (kicsumázva mérve)
2 nagy marék (70 g) bébispenót + petrezselyem + bazsalikom
½ db kis (60 g) fürtös uborka
1 cm gyömbér
1 ek frissen facsart citromlé
1 tk eritrit (édesítésre, vagy egyéb)
1 csipet tengeri só
kb. 200 ml tisztított víz

1. A zöldeket megmosom. Az epret megtisztítom, az uborkát felvágom, nem kell meghámozni.
2. Az összes hozzávalót a turmixgépbe teszem és annyi vizet öntök hozzá, hogy iható sűrűségű legyen.
Nálam 550 ml smoothie lett / összesen: 63 kcal / 13 g ch / 1 g zsír / 2 g fehérje

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.