Júl 042014
 

Mikor tegnap kikevertem ezt a caipirinhát, meg voltam győződve arról, hogy sikerült feltalálnom a spanyol viaszt. Mert hát kinek is jutna eszébe egy cukornádpálinkás-citromos koktélba uborkát tenni?? Még jó, hogy miközben késő este a teraszon kortyolgattam, ölemben a tablettel azért végignéztem a világhálót. Hát igen,  az uborkás caipirinhát nem az én nevemmel fogják már fémjelezni. Nagy kár.

Azt még nem döntöttem el, örüljek-e annak, hogy kvázi egyből, érzésre sikerült egy koktélt kikevernem – még a szemmértékem is megbízható, mert a pohárba is pontosan belefért a mennyiség -, de emiatt szerencsére nem kellett háromszor nekifutnom, így futja még a cachaçából a mai meccsre is.
Aki nem tudná, illetve az utókornak: dúl a 2014-es foci VB Brazíliában, ma a franciáknak vagy a németeknek, avagy később a Brazíliának vagy Kolumbiának lehet majd drukkolni a negyeddöntőben.
Stílusosan immáron uborkás caipirinhával!

caipirinha_uborkas1
Uborkás caipirinha

5 cl cachaça (brazil cukornádpálinka, pl. Pitu)
2,5 bárkanál fehér (vagy barna) nádcukor / kókuszvirágcukor
3 bárkanál │15 ml│ zöldcitrom leve, frissen facsarva
60 g uborka (lehetőleg fürtös, zamatos) + 1 karika
1 csipet tengeri só
3 levél bazsalikom
3 közepes jégkocka

1. Az uborkát megmosom és héjastól feldarabolom. Díszítésnek hagyok egy karikát, egy petrezselyemágat megmosok, leszárítok.
2. A mixer tartályába teszem az uborkát, a cachaçát, a zöldcitrom levét (citrommal nem lesz autentikus!), a cukrot, a sót, majd a bazsalikomot. Egy-két perc alatt pürésítem. Akkor beledobom a jégkockát és azzal is átturmixolom.
3. Azonnal koktélpohárba vagy old fashioned pohárba töltöm és díszítem.

1 adagnyi

caipirinha_uborkas3

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.