aug 302014
 

A mai bejegyzéshez sem tudok még aktuális állást írni, messze vagyok a bázistól, tehát akit érdekel, nézze a Vueltáról szóló híreket ITT! (Ha géphez jutok, pótolom az eseményeket.)

Ahogy tegnap is írtam, még mindig az andalúz tájban gyönyörködhetünk, ma egy 207 km-es szakaszt tekernek a fiúk Baeza és Albacete között.
Ma rendhagyó módon egy kanári szigeteki receptet hoztam, de erre két nyomós okom is van! Egyrészt mondhatnám azt is, hogy épp ott van a közelben, de valójában olyan rég meg szerettem volna már mutatni ezt az egyszerű, de fantasztikus mártást, csak valahogy mindig lemaradt. Most viszont nincs mese, itt járunk Spanyolországban, a Mojo cilantro a Mojo rojo mellett (ami meglepő módon piros színű mártás) a két talán legismertebb kence, amolyan spanyol pesto.Én egyszerűen csak imádom, menetrendszerűen héjában sült burgonya mellé adják, de adhatjuk húshoz, halhoz, tojáshoz, mindenhogy fantasztikus lesz. Aki eddig nem szerette a koriandert, az …. gyorsan próbálja ki, hátha a szívébe zárja azonnal! 

mojo_cilantro_burgonya1b

Sült burgonya koriandermártással
(Mojo cilantro)

1 csokor │20 g│ friss koriander
2-3 gerezd fokhagyma
¾ tk tengeri só
½ tk római kömény (egészben)
kevés frissen őrölt fekete bors
1 csipet csípős pirospaprika (elhagyható)
2 ek száraz fehérbor
extra szűz olívaolaj, szükség szerint

Előveszek egy nagyobb mozsarat. A koriandert megmosom, leszárítom, letépkedem a leveleit és a mozsárba teszem. Hozzáadom a fokhagymát, a sót, az egész római köményt, a borsot, és a paprikát, majd pépesre töröm.
Átteszem egy másik edénybe, hozzákeverem a bort és annyi olajat, hogy mártássűrűségű legyen.
Lehet kóstolni és kerekíteni rajta. Először kevesebb sóval indítsunk, most azt is hozzá lehet adni.

mojo_cilantro1

A burgonyához
600-800 g feszes burgonya (édesburgonya / sült zeller is jó!)
olívaolaj

paprikapor

A – lehetőleg egyforma méretű – burgonyát alaposan megmosom, de nem hámozom meg. Hasábokra vágom és ujjnyi olívaolajjal töltött serpenyőben közepes lángon roppanósra sütöm, ez nagyjából 15 perc lesz.
Ha kész, papírtörlőre kiemelem, tálba teszem, már a tálban sózom és összekeverem egy nagyon kevés paprikaporral.
A mojo cilantroval tálalom.

4 személyre

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.