nov 282014
 

Számtalanszor készítettem már és többször nekifutottam a fotózásnak is, de soha nem sikerült még megközelítőleg sem valami elfogadhatóan gusztusosat fotóznom erről a barna pacniról, pedig szuperfinom! Na nem mintha bármi összefüggés is lenne a küllem és a belbecs között, de ezt már úgy is tudjuk.
Hihetetlen egyszerű pedig, a facebook-on is sikere volt, három perc alatt készen van és nem lódítok, nem hatásvadászok, tényleg!! Csak nyers tojást kell a turmixgépbe tenni, beletördelni a csokoládét, és amíg forog a gép, beletehetjük a többi apró hozzávalót. Gyors vízforralás – én a Nespresso kávéfőzőt szoktam ehhez bekapcsolni – és már kész is! Hmm!! És valami isteni finom, lehet még ízesíteni, ezt-azt beletenni, akár aszalt datolyát, vagy szilvát is, ami éppen kéznél van. Cukor helyett édesítő, méz, juharszirup, bármi!
Lehet csodálkozni, de ezt most reggelire ettem és sült baconszalonna van benne, természetesen ebből semmit nem érezni, legközelebb sokkal !!! többet teszek bele, és átmegyek baconos Gombóc Artúrba, hehe :)

csokoladekrem_tojas1cr

Nyer tojásos csokoládékrém sült bacon-nel

2 db friss (!) tojás, lehetőleg bio
150 g csokoládé (70% – 85%)
2 ek sült bacon (20 g bacon + 1 ek kókuszzsír)
2 csipet (Himalaya) só
1 mk vaníliakivonat
1 púpozott ek édesítés (méz, juharszirup, eritrit, stb.), ízlésünk szerint
1 korty (kávé)likőr, ha szeretjük
1 mk konjacliszt (hiányában kevesebb kávé/víz)
kb. 140 ml forró kávé (koffeinmentes is lehet) vagy víz

1. A bacont zsíron ropogósra sütöm. (Nálam ez már adott volt, enélkül is készülhet!)
2. A tojásokat beteszem a turmixgépbe és apróra beletördelem a csokoládét. Lezárva elindítom a gépet.
3. A kávé/víz kivételével a forgó gépbe teszem a többi hozzávalót és 1-2 perc alatt krémesre keverem.
4. Közben forráspontig felhevítem a vizet (pl. kávéfőzőautomatával) és beleöntöm, a forró víz hatására a csokoládé teljesen felolvad. Megkóstolom és még ízesítem, ha szükséges.

4 kisebb pohár lesz belőle

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.