Júl 262015
 

Véget ér ma a Tour de France, a fiúk betekernek Párizsba, és mi is bontjuk sátrainkat. De ne menjetek messze, hisz nemsokára Spanyolországban találkozunk újra a Vueltán!
De ne siessünk előre annyira!
Bár sokat nem tudok ma mesélni, ez a poszt konzervből folyik hozzátok, mivel nem leszek gépközelben a megjelenésekor. Ez immáron a negyedik Tour-zárónk, és amikor a mai recepten gondolkodtam, hirtelen a homlokomra csaptam: hát persze, pezsgő!!
Így hát pukkanjon az üveg ma este, akárki is húzta magára a sárgát, és bár a francia pezsgő – szerintem – tisztán a legfinomabb, azért lehet néha egy kis kitérőt tenni.
Mint például így, narancslikőrrel, édes-savanyún. De legközelebb újra tisztán kérem!
Jövőre, veletek, ugyanitt? ;)

champagne_cocktail_maraschino2

Narancslikőrös champagne pezsgőkoktél

30 ml (2 ek) narancslikőr (pl. Grand Marnier)
30 ml (2 ek) citromlé
1 ek porcukor (legjobb a cukorszirup)
½ üveg (375 ml) francia pezsgő

1. Két kocka jéggel shakerbe öntöm a likőrt, a citromlevet és a porcukrot, majd  alaposan összerázom.
2. Négy koktél- de inkább francia pezsgős pohárban arányosan elosztom és azonnal felöntöm a pezsgővel.
4 koktél lesz belőle

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.