aug 182015
 

Egy tökéletesen egyszerű, és fantasztikusan finom köret, ami egyszer vacsorának is megfelelt, teljesen hús nélkül. Véletlen volt az összeállítás, megint csak úgy, amit adott a konyha, és mint tudjuk, ezek a legjobb dolgok a világon!
Tulajdonképpen egy ázsiai ihletésű, hogy ez most indonéz, vagy thai, azon nem lehet vitatkozni, mert eltér a hagyományostól, mert teljesen lecsupaszítottam, de tényleg nagyon finom, igazi comfort food.
Bármikor, bárhol el lehet készíteni, télen, nyáron egyaránt!

koret_spenot_repa_kokusztej1

Spenótos-sárgarépás curry

1-2 ek olívaolaj vagy bármilyen zsír (hovatartozásunk szerint)
200 g fagyasztott leveles spenót (kisebb, porciózott formában)
3 közepes db sárgarépa
2 kisebb │1 nagy│fej vöröshagyma
3 cm friss gyömbér (ne használjunk port!)
1 tk bio zöldségpor, természetesen adalék- és élesztőmentes
1 hatalmas löttyintés marsala, esetleg száraz fehérbor
kókusztej, amennyi majdnem ellepi
1 nagy tk (vietnámi) currypor
só (amennyi szükséges)

1. Egy 2 literes sütőedény aljára öntöm az olajat vagy zsírt. Beleteszem a spenótot. (Nálam most 6 korong, de gyártótól függően gyakrabban árulják kockázva.)
2. A sárgarépát fél centis ferde szeletekre vágom, a hagymát egész vékony karikákra – így lesz a legízletesebb, ha hajszálvékony karikákra harapunk.
3. A gyömbér meghámozom és szintén vékonyra szelem. Ennyi elég is, nem kell reszelni vagy bármi mást tenni vele.
4. El ne felejtsem, a sütőt elő kell melegíteni 180 °C-ra.
5. Az edénybe, amiben már benne van a spenót, beleteszem a répát, a hagymakarikákat, a gyömbért is elegyengetem rajta, majd rászórok egy kevés bio zöldségalapléport, de ha van éppen színtiszta húslevesünk, ne sajnáljuk, öntsük rá bátran. Mehet rá a marsala (de legalább egy intenzív fehérbor), és az egészet félig fel kell önteni kókusztejjel, hogy még épp ne lepje el teljesen a zöldségeket.
6. Akkor megszórom bőven curryporral, én most vietnámit használtam, akinek nincs, az gyorsan gyárthat is, kurkuma, római kömény, gyömbér, kész is a gyors változat.
7. Az edényt lefedem és betolom s sütőbe és kb. 60 percig sütöm, amíg a sárgarépa roppanósan puha nem lesz.
8. Tálalásnál a spenótkorongokat szinte egyben ki lehet emelni a zöldségekkel együtt, de a tányéron villával szépen szét lehet szedni.

2-3 adag

koret_spenot_repa_kokusztej2

  One Response to “Spenótos-sárgarépás curry”

  1. […] Dalla cuccina, per te […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.