nov 182016
 

Nem tűntem el. Dehogy! Főzök mindennap, néha többször is. Sokat. Nyaraltunk. ÉLET van. Az a nagybötűs! :).
Kicsit eltolódtak a makrók az életünkben. Én vagyok a karmester, a kapitány, de nem élvezem, jobb lenne, ha engem vezetnének. Nem igen kívánom a vezető szerepét. De az élet nem kívánságműsor, ha nem azt kapod, amit szeretnél, változtasd meg!

Nos, megváltoztattam. Gyökeresen. :D
Pár napja egy nyers tabbouleh salátát készítettem, amit pár évvel ezelőtt, ha szembejön, simán leröhögöm. Most már nem.
Változnak az idők.

Ha vagytok még, akik követtétek anno az Orient Express blogot, ahol KicsiVúval együtt ázsiai, egzotikus recepteket osztottunk meg, akkor emlékezhettek, ott már posztoltam az autentikus, mindentvisz, full petrezselyem tabbouleh salátát.
Ez most egy kicsit lebutított válfaja, amiben több a zöldség, mint a másik, ami régen bulgur volt.
Nos, a bulgurt cseréltem most le, mégpedig magokra.
Zseniális, nem?

Komolyan mondom, az eredményt habzsoltam, toltam, mint aki öt napja nem evett, eszemet vesztettem, annyira finom volt. Pedig tényleg szoktunk finomakat enni, sőt, csak finomakat eszünk.
De ez tényleg nagyon jó lett!

salad_tabbouleh_raw1_tx_u

Nyers tabbouleh saláta

A nyers “bulgur”-hoz
30 g napraforgómag (12 órát áztatva)
15 g kendermagpehely
15 g szezámpehely
1 ek inaktív élesztőpehely
1 csipet só
A salátához
10 cm kígyóuborka, darabokra vágva
2 szem koktélparadicsom, apróra vágva
1 salottahagyma, vagy ½ lilahagyma
50-100 g petrezselyem, apróra vágva, csak a levelek
1 marék, kb. 10 g menta, apróra vágva
1 ek olívaolaj (vagy több)
chili, apróra vágva, vagy por, vagy pehely formában, elhagyható
kevés frissen facsart citromlé
só, frissen őrölt bors

  1. Az ál-tabbouleh-hoz először 12 órára beáztatom a napraforgómagot. (Enélkül is lehet persze, de áztatással kioldódnak a magokból a káros fitátok.)
  2. Összekeverem a többi hozzávalóval és kész is az ál-bulgur.
  3. A zöldségeket apróra vágom, összekeverem, ízesítem és tálalhatom is.Önállóan salátának, tartalmas köretnek hús mellé, de vacsorának is kiváló.1 adagnyi

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.